Biz Tech web portal powered by vidi logo2

ICT GOLD AWARD - Nagrađene najbolje ICT implementacije u 2015. Istaknuto

Slijeva nadesno: Ante Jurišić - CEO SedamIT-a, Mladen Amidžić - CEO Trilixa, Tomislav Kotnik - CEO medijske kuće VIDI, Dženan Lojo - CEO TIS-informacijski sustavi i Roko Babić - CEO Blinka Slijeva nadesno: Ante Jurišić - CEO SedamIT-a, Mladen Amidžić - CEO Trilixa, Tomislav Kotnik - CEO medijske kuće VIDI, Dženan Lojo - CEO TIS-informacijski sustavi i Roko Babić - CEO Blinka

Dodjelom nagrada za najbolje ICT implementacije u četiri kategorije završena je ICT GOLD AWARD konferencija u organizaciji medijske grupe VIDI i i poslovnog portala IT Biz Crunch. Zagrebački Hotel Regent Esplanade ugostio je preko 150 IT stručnjaka, C-level managera, ali i inspirativne keynote govornike Borisa Nemšića i Matu Rimca.

Stručno vijeće od osam članova nekoliko je mjeseci stručno evaluiralo projekte, s glavnim fokusom na korisničkom iskustvu, pa su morali biti dokazani konkretni benefiti za korisnika nakon implementacije. U kategoriji Knowledge Management nagrade su dobili korisnik APIS IT i implementator TIS - objektni informacijski sustavi koji su stvorili poslovnu društvenu mrežu, koja korisnicima pruža brz i jednostavan uvid u more informacija. 

U kategoriji Customer relationship management (CRM) nagrade su dobili korisnik Iskon i implementator SedamIT. Novi, brži CRM koristi preko 80 posto zaposlenika Iskona i nove funkcionalnosti su u planu razvoja.

U kategoriji Billing system nagrade su dobili korisnik Vipnet i implementator Trilix, za svoj sustav NFC plaćanja unutar zgrade Vipneta, čime je za preko 50% smanjeno vrijeme čekanja, u primjerice Vipnetovoj restauraciji.

U kategoriji IT infrastructure nagrade su dobili korisnik Podzemno skladište plina i implementator Blink, s projektom automatiziranog backupa u podzemnom skladištu plina.

Nakon svečane dodjele nagrada održan je ICT Gold Forum, gdje su dobitnici nagrađenih rješenja moderatoru Dubravku Merliću iznijeli svoje mišljenje o današnjoj situaciji u hrvatskoj industriji te na tržištu ICT inovacija.

„Današnji svijet je globalna ekonomija i mi radimo sa svima koji dolaze sa svih kontinenata, te ono što stvorimo pokušamo i plasirati na sve kontinente,“ naglasio je Mladen Amidžić iz tvrtke Trilix.

Dženan Lojo, CEO tvrtke TIS se osvrnuo na rizične poslovne pothvate i zaključio da „primjećujemo da se mijenja situacija i da tvrtke jesu nešto spremnije na nove i inovativne poslovne procese, no u odnosu na inozemstvo još uvijek ima prostora za napredak. Više se traže provjerene stvari i one koje će donijeti brzi rezultat i više su orijentirane prema krajnjem kupcu,“ zaključio je.

Alen Selimbegović iz tvrtke Sedam IT je naglasio da u velikoj mjeri posluju s državnim firmama gdje je inovativnost puno manja. „To je nešto što nas kao industriju sprječava u razvoju, zatovreni smo i često ne možemo izaći iz poznatih sfera. Ipak, glavni moto nam je da pokušamo promicati inovativnost i nove poslovne ideje.“

Svaka tvrtka ima svoje uspone i padove, iako mnoge izbjegavaju govoriti o potonjima.

„Trudimo se da većina poslova bude uspješna, ali ako govorimo o implementaciji novih rješenja, tu je svakako ključna spremnost djelatnika korisnika, ali i naših djelatnika na prihvaćanje tih rješenja,“ smatra Roko Babić, CEO tvrtke Blink.

Konferencija ICT Gold Award 2015 održana je pod pokroviteljstvom tvrtki PBZ Card, Kyocera-document solutions i Peugeot.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next