Biz Tech web portal powered by vidi logo2

VIDI 292: Top 50 hardvera do 2222 kn i Vidi.edu prilog o online edukaciji Istaknuto

VIDI 292: Top 50 hardvera do 2222 kn i Vidi.edu prilog o online edukaciji

U srpanjskom broju časopisa VIDI br 292 kojeg možete nabaviti na prodajnim mjestima napravili mješavinu zanimljivih novinarskih priča, velikog broja hardverskih testova, VIDI.edui prilog o online edukaciji i proširenu verziju naše rubrike Palac gore s čak 50 uređaja za preporuku.

Na tržištu se trenutačno mogu naći fenomenalne akcije televizora, pa prošlogodišnje OLED modele možete dobiti uz velike popuste. U igri su i novi televizori, a situacija s pandemijom na kraju je rezultirala boljom i povoljnijom ponudom za korisnike. Stoga smo i mi probrali najzanimljivije televizore dijagonale 55'' i u velikom usporednom testu isprobali OLED, LED i QLED modele.

najava broja televizori VIDIClanakVelika

Ljeto je vrijeme kada se mnogi počaste zanimljivim komadom hardvera ili gadgetom, a Vidilabovci su izdvojili čak 50 atraktivnih uređaja ispod 2222 kuna koje smo podijelili u deset kategorija. Za ovaj iznos uspjeli smo preporučiti prave zaokružene uređaje poput pametnih telefona s nabrijanim specifikacijama ili trenutačno najjače igrače konzole. Za svaki hardver pronašli smo ZA i PROTIV karakteristike u našem klasičnom Palac gore pregledu, a uređajima smo dodijelili i VIDI X-faktor te VIDI Best Buy markice.

najava broja palac gore VIDIClanakVelika

U hardverskom dijelu osim bogate hardver rubrike s pojedinačnim recenzijama u Vidilabu smo testirali i novu liniju Intelovih desktop procesora desete generacije te pripadajuči čipset i matičnu ploču. Kroz detaljne testove provjerili smo kako će se novi Intelovi procesori nositi s agresivnom politikom AMD-a.

najava broja intel procesori VIDIClanakVelika

Posjetili smo hrvatski sustav nadzora i upravljanja pomorskim prometom VTS i Službu traganja i spašavanja na moru MRCC. U Cool priči donosimo tehnologije koje čuvaju Jadran i pripremaju ga za autonomni promet brodova.

najava broja rijeka VIDIClanakVelika

Virtualno smo posjetili i developerski studio Red Martyr Entertainment, a kao povod smo imali hrvatsku horror igru Saint Kotar koja ima impresivne vizuale i klasičnu mehaniku avantura.

najava broja red martyr entertsinment VIDIClanakVelika

Nismo zaboravili niti Vidijevo mikroračunalo Project X na koje smo u How to radionici spajali PS2 i USB tipkovnice.

najava broja project x VIDIClanakVelika

Naš Nenad je složio opsežan tekst s primjerima koda o Programskom jeziku Go u rubrici programiranje.

Poseban prilog Vidi.edu bavi se online edukacijom koja je uslijed okolnosti postala nužnost u ovoj godini. Porazgovarali smo s uglednim visokim učilištima RIT Croatia, FER-om i FOI-jem oko njihovog pristupa online nastavi i predviđanjima za budućnost. Razgovor s agilnim IT učilištima ohrabrio nas je oko novih semestara, makar se odvijali i po online principu.

vidi edu VIDIClanakVelika

U novom Vidiju donosimo i pregled najvažnijih vijesti iz IT svijeta, najave atraktivnih igara za koje trebate početi štedjeti, te Vidi doktor i za kraj kolumna našeg Space Geeka Miroslava Ambruša-Kiša, popularnog Maka

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next