Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Predstavljanje Europskog digitalnog centra inovacija EDIH CROBOHUB++ Istaknuto

Predstavljanje Europskog digitalnog centra inovacija EDIH CROBOHUB++

U petak 30. lipnja 2023. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) održat će se javno predstavljanje projekta Europskog digitalnog inovacijskog centra CROatian Industry and Society BOosting (EDIH CROBOHUB++) u organizaciji FER-a kao koordinatora projektnog konzorcija.

EDIH CROBOHUB++ primarno je orijentiran na proizvodnu industriju, digitaliziranu poljoprivredu, energiju i okoliš te javnu i državnu upravu. Predstavljanje projekta je odlična prilika za upoznavanje s najnovijim trendovima u području umjetne inteligencije (AI), kibernetičke sigurnosti (CyberSec) i računarstva visokih performansi (HPC) te različitim tehnologijama: robotici, računalnom vidu, internetu stvari, ugradbenim sustavima upravljanja i automatizacije, pametnoj senzorici, tehnologiji blokovskih lanaca i digitalnoj simulaciji.

Događanje okuplja poslovnu i akademsku zajednicu, stručnjake iz industrija, vrhunske znanstvenike i predstavnike državnih institucija. Cilj je predstaviti aktivnosti projekta svim relevantnim dionicima, budućim korisnicima i medijima te kroz panel rasprave potaknuti dijalog i razmjenu znanja i iskustva između potencijalnih korisnika i pružatelja usluga.

Korisnici mogu aplicirati za usluge testiranja prije ulaganja, integracije i prilagodbe tehnologija, demonstracijske aktivnosti, prijenos znanja i tehnologija, osposobljavanje i razvoj vještina u različitim digitalnim i poslovnim kompetencijama, potpore za pristup financijskim sredstvima te izgradnju inovacijskih ekosustava i umrežavanje.

Sve usluge su besplatne za korisnike, a njihova svrha je podizanje razine digitalne zrelosti društva te zelene transformacije malih i srednjih poduzeća i javnog sektora kako bi postao agilniji i efikasniji.

S obzirom na rastući broj događanja, publikacija i istraživačkih projekata te golemi potencijal i primjenu naprednih tehnologija u području inovacija i digitalizacije, vidljiv je značaj EDIH-ova koji imaju za cilj izgraditi tehnološke ekspertize i digitalnu infrastrukturu. Osim popularizacije navedenih područja (AI, CyberSec i HPC), EDIH CROBOHUB++ značajno doprinosi suradnji poslovnog sektora i znanstveno-istraživačke zajednice, jačanju kapaciteta, razvoju industrije i društva te vidljivosti Hrvatske na nacionalnoj, ali i europskoj razini.

Trajanje projekta je 36 mjeseci, a vrijednost projekta iznosi 2.861.556,64 eura. Europska komisija osigurala je 50 posto bespovratnih sredstava za sufinanciranje projekta CROBOHUB++ u okviru programa Digitalna Europa 2021. - 2027., a preostali iznos Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja na temelju Operativnog sporazuma za provedbu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026.

Sudjelovanje na događanju je besplatno, no radi ograničenja dostupnih mjesta u dvorani, potrebno je potvrditi svoje sudjelovanje ispunjavanjem obrasca za prijavu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next