Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Fil Rouge Capital investirao u 150 hrvatskih tvrtki Istaknuto

Fil Rouge Capital investirao u 150 hrvatskih tvrtki

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investiranje u mlade poduzetnike, startup i scale up tvrtke kao i daljnje afirmiranje lokalnog poduzetničkogekosistema u Hrvatskoj.


U svojem najnovijem priopćenju Fil Rouge CapitalI kaže da je od početka operativnog djelovanja fonda u Republici Hrvatskoj u rujnu 2019. godine, napravio više od 150 investicija u hrvatske startupe i tvrtke.

Ta su ulaganja izvršena kroz 3 programa:

  • Program Startup School (do 10 tisuća €)
  • Akceleratorski program (do 50 tisuća eura)
  • Program rasta (do 2 milijuna eura)

"Neizmjerno smo zahvalni na ukazanom povjerenju osnivača startupa u koje smo investirali, a moramo priznati kako smo zatečeni velikim brojem pristiglih prijava za potencijalnom
Investicijom od osnutka fonda. U potpunosti smo operativni i nastavljamo svoju misiju ulaganja u hrvatske startupove i daljnji razvoj hrvatskog ekosustava do kraja aktivnog razdoblja fonda, koje završava 31. prosinca 2023. Fil Rouge Capital nije vezan za određeni industrijski sektor, tako da je većina tvrtki u koje smo uložili bazirana na fintechu, logistici, mobilnosti, climate techu, između ostalih", navode iz tvrke

Stevica Kuharski, principal pri Fil Rouge Capital investicijskom fondu ističe: “Ako uzmemo u obzir da smo prve investicije napravili u rujnu 2019. godine, moram priznati da je odrađenih 150 investicija značajno postignuće! Fil Rouge Capital postao je investitor kojeg biraju odvažni osnivači iz regije, a ovu ćemo tradiciju nastaviti i u sljedećem fondu u 2024. godini!

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next