Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Zvijezda "Deadpoola" prodala telekom T-Mobileu Istaknuto

Zvijezda "Deadpoola" prodala telekom T-Mobileu

Mint Mobile, tvrtku u vlasništvu glumca Ryana Reynoldsa, preuzet će američki ogranak T-Mobilea za do 1,35 milijardi američkih dolara.

Akvizicija u sklopu koje će T-Mobile US kupiti korporaciju Ka'ena i njene brendove Mint Mobile, Ultra Mobile i Plum bi trebala biti zaključena kasnije ove godine.

Konačna cijena trebala bi biti određena po zaključenju pregovora. Ovisit će o tome kako će navedeni brendovi poslovati od danas do tada. T-Mobile US bi trebao platiti 39 posto tog iznosa u gotovini i 61 posto u dionicama.

Reynoldsu to nije prvo ulaganje

Reynolds je kupio udio u toj tvrtci 2019. godine. Navodno je riječ o 20 do 25 posto, što bi mu moglo donijeti poveći iznos (oko četvrt milijarde USD) ako cijena doista dosegne 1,35 mlrd. USD.

Prije dvije godine je prodao tvrtku Aviation Gin za 610 milijuna USD, čiji je bio suvlasnik. U njegovom je portfelju također i britanski nogometni klub Wrexham.

Nakon preuzimanja Mint Mobilea njegovi osnivači David Glickman i Rizwan Kassim ostat će u tvrtci kako bi nastavili upravljati brendovima u njenom vlasništvu, a Ka'ena bi trebala nastaviti poslovati samostalno, piše Register.

I Reynolds će nastaviti snimati reklame za tu tvrtku, skupa s tvrtkom Maximum Effort koja ih je dosad producirala. Dobar dio popularnosti Mint Mobile može zahvaliti upravo tim reklamama, koje su često koristile pomalo nekonvencionalne metode.

Mint od 2015. godine posluje kao virtualni operator na T-Mobileovoj infrastrukturi, pa tehnički aspekt preuzimanja ne bi trebao biti previše zahtjevan.

U američkom T-Mobileu se nadaju kako će im preuzimanje donijeti veći udio na tržištu korištenja telekom usluga na bonove, posebno u odnosu na Verizon i AT&T, njegove glavne konkurente na tržištu Sjedinjenih Država. Očekuje se kako će to tržište rasti tijekom nadolazećeg razdoblja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next