Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Cambridge Mobile Telematics preuzima hrvatsku tvrtku Amodo Istaknuto

Marijan Mumdziev Marijan Mumdziev

Amodo, pružatelj telematskih rješenja sa sjedištem u Zagrebu, postat će dio kompanije Cambridge Mobile Telematics (CMT).

Preuzimanjem će CMT svojim klijentima omogućiti pristup telematskim rješenjima za procjenu rizika vozača, pomoć u sudaru, upravljanje odštetnim zahtjevima te korigiranje ponašanja u prometu. Platforma Amodo Connected Insurance osiguravajućim društvima omogućuje stvaranje, a brokerima stavljanje personaliziranih proizvoda osiguranja temeljenih na ponašanju korisnika na tržište.

Amodo je dosad pokrenuo oko 50 Connected Insurance projekata diljem svijeta s tvrtkama kao što su AIG, Porsche Versicherungs, Ageas, Tower Insurance...

Sustavi za pomoć vozačima

Osiguravajuće kuće, proizvođači automobila, operateri voznih parkova i tvrtke za mobilnost nude takve programe svojim korisnicima kako bi im pomogli u smanjenju rizičnih ponašanja poput ometanja telefonom tijekom vožnje i pružanja automatske pomoći na cesti u roku od nekoliko minuta nakon sudara.

Amodo će preuzeti ime CMT, a njegov će direktor Marijan Mumdziev postati direktorom CMT-a za Europu. Vrijednost transakcije nije objavljena. Nakon akvizicije CMT će upravljati s više od 95 aktivnih telematičkih programa u 25 zemalja, uključujući devet u kontinentalnoj Europi. Također će udvostručiti tim zadužen za Europu na više od 100 zaposlenika.
 
"Ovo je ogromna prilika za naše zaposlenike koji će kroz akviziciju dobiti mogućnost razvoja i usavršavanja radeći za jednu od najprominentnijih kompanija današnjice", rekao je Mumdziev.

Tijekom 2020. europsko tržište auto osiguranja doseglo je promet od 127 milijardi eura, u što nije uključeno tržište Ujedinjenog Kraljevstva.

DriveWell, njihova platforma s umjetnom inteligencijom, prikuplja podatke senzora s milijuna uređaja iz domene interneta stvari — uključujući pametne telefone, oznake, povezana vozila, kamere u vozilima i uređaje trećih strana — i spaja ih s kontekstualnim podacima kako bi se stvorio jedinstveni prikaz vozila i ponašanja vozača.

Sjedište im je u Sjedinjenim Državama. Osim u Zagrebu, urede imaju u Budimpešti, Chennaiju, Seattleu i Tokiju.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next