Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Elon Musk ima novog šefa za Teslu, traži nekoga za Twitter? Istaknuto

Elon Musk ima novog šefa za Teslu, traži nekoga za Twitter?

Elon Musk najavio je kako će smanjiti količinu vremena koju će posvećivati Twitteru i s vremenom pronaći nekog tko će umjesto njega voditi tu društvenu mrežu.

Također je rekao kako se nada do kraja tjedna završiti organizacijsko restrukuriranje Twittera.

Musk je obje najave izrekao tijekom svjedočenja pred sudom u američkoj saveznoj državi Delaware, gdje se brani od optužbe kako je njegova plaća kao glavnog izvršnog direktora Tesle temeljena na rezultatima koje je lako ostvariti, što je odobrio upravni odbor direktora koji su spremni ugoditi mu.

Sporan je paket dogovoren 2018. godine, vrijedan 56 milijardi američkih dolara.

Administrativni direktor za Teslu

Najava ne znači kako će do smjene na čelu Twittera doći uskoro. Musk je kasnije tvitnuo kako će ostati za kormilom sve dok se Twitter ne nađe u dobroj poslovnoj poziciji. To bi, priznao je, moglo potrajati neko vrijeme.

Taj je tvit, čini se, bio reakcija na objavu nekadašnjeg glavnog izvršnog direktora Jacka Dorseya, prema kojoj on nema namjeru vratiti se na tu poziciju.

Teslini investitori u međuvremenu su sve zabrinutiji zbog toga što Musk posvećuje toliko vremena Twitteru, a i angažirao je neke Tesline inženjere kako bi mu pomogli u reorganizaciji tvrtke.

James Murdoch, jedan od direktora u Tesli, posvjedočio je pred sudom kako je Musk u zadnjih nekoliko mjeseci našao nekoga tko bi ga mogao zamijeniti na čelnoj poziciji trenutno najvećeg svjetskog proizvođača električnih automobila.

Murdoch nije naveo o kome je riječ, piše Reuters. Moguće je kako će tu ulogu preuzeti netko tko će se baviti ponajviše administrativnim poslovima kao što su prodaja, financije i ljudski resursi. Musk bi se u tom slučaju mogao usredotočiti na ulogu glavnog direktora za proizvode, što se trenutno smatra najvažnijim.

Musk, koji je također na čelu tvrtke SpaceX (između ostalog), priznao je nedavno kako ima previše posla.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next