Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Imam previše posla, kaže Elon Musk Istaknuto

Imam previše posla, kaže Elon Musk

Milijarder Elon Musk ustvrdio je kako nakon preuzimanja Twittera radi od jutra do noći, sedam dana u tjednu.

"Imam previše posla, to je sigurno", rekao je putem videolinka tijekom poslovne konferencije na marginama susreta na vrhu G20 u Baliju u Indoneziji.

Musk je trenutno glavni izvršni direktor Twittera i Tesle, a također vodi i tvrtku za svemirski prijevoz SpaceX, startup koji se bavi istraživanjem sučelja računalo-mozak Neuralink i građevinsku kompaniju Boring.

Nema dovoljno vremena za Teslu?

Ulagači u Teslu brinu kako Musk - po vlastitom priznanju sklon uplitanju u poslovanje na svim razinama - ne posvećuje dovoljno pozornosti na trenutno najvećeg proizvođača električnih automobila na svijetu u trenutku koji bi mogao biti ključan za tu tvrtku.

Vrijednost dionice Tesle prepolovila se od početka travnja, kad je objavio kako je stekao dovoljno velik udio u Twitteru za obvezujuću ponudu. Pritisak je bio tim veći zbog toga što je Musk prodao Tesline dionice u vrijednosti 20 milijardi američkih dolara kako bi financirao preuzimanje Twittera.

Poslovnim ljudima u Aziji koji ga žele oponašati poručio je kako to vjerojatno nije toliko privlačno koliko možda izgleda. "Iskreno rečeno, prilično mučim sam sebe", priznao je Musk.

Također je rekao kako želi da Twitter podržava video u većoj mjeri, naročito dulje formate, kako bi tvorci sadržaja mogli početi zarađivati na toj platformi.

Indonezija nastoji dogovoriti Teslinu investiciju u proizvodnju baterija u toj državi, kao i o mogućem poligonu za lansiranje za rakete SpaceX-a.

Musk se nije obvezao ni na jedno, ni na drugo, ali je istaknuo kako je Indonezija imala veliku ulogu u opskrbnom lancu nužnom za proizvodnju električnih automobila i kako bi imalo smisla da SpaceX ima više kozmodroma diljem svijeta, piše Reuters.

Dodao je kako očekuje prijelaz na održive oblike energije na globalnoj razini, ustvrdivši kako je pitanje jedino koliko dugo će to trajati. Uz to, istraživanje svemira treba ostati prioritet kako bismo mogli "razumjeti prirodu svemira i našeg mjesta u njemu".

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next