Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U prvom valu Twitter bi mogao ostati bez četvrtine zaposlenih Istaknuto

U prvom valu Twitter bi mogao ostati bez četvrtine zaposlenih

Nakon što ga je preuzeo Elon Musk, Twitter planira u prvoj rundi otpustiti 25 posto zaposlenih.

Pregovore o otkazima predvodi Alex Shapiro, Muskov dugogodišnji odvjetnik. Zasad nije poznato kad bi otkazi trebali krenuti, ali pretpostavlja se kako bi do toga moglo doći već nakon 1. studenog ove godine.

Krajem 2021. godine Twitter je imao više od sedam tisuća djelatnica i djelatnika, što znači kako bi nakon akvizicije vrijedne 44 milijarde američkih dolara bez posla moglo ostati blizu dvije tisuće ljudi.

Iz te su tvrtke već otišli dosadašnji glavni izvršni direktor Parag Agrawal i šef financija Ned Segal, kao i šefica pravne službe Vijaya Gadde.

Slijedi li velika čistka?

Iako je još u svibnju ove godine najavljivao kako će do 2025. godine povećati broj zaposlenih u Twitteru na više od 11 tisuća, čini se kako će Musk ipak prije toga provesti čistku o kojoj se pričalo zadnjih dana. Naime, pojavile su se bile najave kako bi Twitter mogao ostati bez 75 posto ljudi koji trenutno u njemu rade.

Radi li to zbog općenito nepovoljnog makronekonomskog okruženja, u kojem poslovanju prijete inflacija i recesija, ili želi postaviti ljude kojima vjeruje kako bi požurio transformaciju te društvene mreže u skladu s vizijom kakvu je za nju zamislio? Moguće je, naravno, kako je riječ i o kombinaciji ta dva motiva. Ostaje za vidjeti što će se pokazati kao važnije.

U međuvremenu je iz tvrtke General Motors stigla najava kako će privremeno obustaviti oglašavanje na Twitteru, dok ne vide u kojem će smjeru krenuti nakon preuzimanja.

Odlazak s te društvene mreže najavile su pojedine poznate i slavne osobe. Među njima su scenaristica Shonda Rimes (Scandal, Grey's Anatomy) i Ken Olin, izvršni producent serije This Is Us.

S druge strane, Muskovov dolazak na kormilo Twittera pozdravili su bivši američki predsjednik Donald Trump i podcaster Joe Rogan.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next