Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatski Telekom ponudit će vlastite 5G pametne telefone Istaknuto

Hrvatski Telekom ponudit će vlastite 5G pametne telefone

T Phone i T Phone Pro trebali bi biti cjenovno pristupačni. U prodaji će se naći od srijede, 5. listopada.

Pametni telefoni koje su zajednički razvili Deutsche Telekom i Google bit će dostupni u sklopu HT-ovih postpaid ili prepaid tarifa te kao samostalni uređaji.

Iz HT-a nisu naveli koliko će T Phone i T Phone Pro konkretno koštati, tek kako će biti "pristupačni za svaki džep".

Dodatna pogodnost bit će tri mjeseca besplatne pohrane u kapacitetu od 100 GB na servisu u računalnom oblaku Google One.

U ponudi dva modela, s pretplatom ili bez nje

T Phone Pro dolazi sa četverostrukom stražnjom kamerom čija najveća leća ima 50 megapiksela. Prednja kamera nudi 16 MP, uz mogućnost snimanja videa razlučivosti 2K pri 30 sličica u sekundi.

U uređaj dimenzija 173,92 puta 77,8 puta 8,99 milimetara i težine 214 grama upakiran je zaslon dijagonale 6,82 inča i HD+ razlučivosti, prekriven zaštitnim staklom.

Pogoni ga osmojezgreni procesor MediaTek Dimensity 700, radnog takta do 2,2 GHz, podržan sa šest gigabajta radne memorije.

Na raspolaganju je 128 GB memorije za pohranu, uz mogućnost proširenja do 2 terabajta putem kartice Micro SD.

Baterija je kapaciteta 5.000 mAh, uz podršku za brzo i bežično punjenje.

Vodootporan je (IP52/IPX2), ima 3,5-milimetarski audio ulaz za slušalice, a podržava i otključavanje prepoznavanjem lica te otiskom prstom.

Operativni sustav je Android 12. Iz HT-a kažu kako će podržavati nadogradnje na izdanja 13 i 14.

Slabiji model T Phone ima trostruku stražnju kameru (najveća leća 50 MP) i jednu sprijeda (5 MP). Također može snimati video razlučivosti 2K pri 30 sličica u sekundi.

Ispod haube je isti procesor kao i u modelu T Phone Pro, podržan sa četiri GB RAM-a, i sa 64 GB memorije za pohranu, uz istu mogućnost proširenja do 2 TB.

Baterija kapaciteta 4.500 mAh podržava brzo punjenje. Zaslon je nešto manji (6,52 inča), uz istu razlučivost i zaštitno staklo.

Od naprednijeg modela se također razlikuje po tome što ne podržava NFC, a i nešto je manji (166,61 puta 76,42 puta 8,76 mm) i lakši (195 g).

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next