Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Htio ili ne, Elon Musk je korak bliže preuzimanju Twittera Istaknuto

Htio ili ne, Elon Musk je korak bliže preuzimanju Twittera

Nadzorni odbor Twittera jednoglasno je odobrio akviziciju te tvrtke u skladu s uvjetima iz ponude Elona Muska.

Transakciju još trebaju odobriti Twitterovi dioničari, koji će o tome glasovati na izvanredno sazvanoj skupštini. Također, svoj pravorijek trebaju dati i regulatorne agencije diljem svijeta, uključujući i Europu.

Izvanredna skupština Twitterovih dioničara bi trebala biti održana prije kraja ove godine. Prihvate li dioničari ponudu, imat će pravo na isplatu 54,2 američka dolara za svaku dionicu Twittera koju posjeduju. Ukupna vrijednost preuzimanja je 44 milijarde USD.

Twitter nije nasjeo na Muskov blef?

Musk je najavio kako namjerava delistirati Twitter s tržišta kapitala, smanjiti intenzitet moderiranja i učiniti tu platformu profitabilnijom. Potvrdio je također kako namjerava ukloniti zabranu korištenja bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Musk je bio optužio Twitter za skrivanje stvarnih podataka o broju spam botova i lažnih korisničkih računa, zbog čega je zaprijetio odustajanjem od preuzimanja zbog kršenja ugovora.

Mnogi su to protumačili kao pokušaj pronalaženja razloga za odustajanje od preuzimanja, iako je Musk uspio pridobiti niz većih investitora na sudjelovanje sa značajnim novčanim iznosima.

U Twitteru se, čini se, ne uzrujavaju naročito zbog toga, već nastavljaju s predviđenom procedurom korak po korak, piše IGN. Musk bi zbog odustajanja mogao biti prisiljen platiti milijardu USD odštete. Sredinom svibnja pojavila su se nagađanja kako bi u slučaju njegovog odustajanja potencijalni kupac Twittera mogao biti Microsoft.

Musk je u međuvremenu rekao kako bi zbog problema s opskrbnim lancima njegova tvrtka Tesla mogla otići u stečaj, zbog čega je najavio smanjenje broja zaposlenih za deset posto.

Također je prognozirao kako bi recesija u Sjedinjenim Državama mogla potrajati do 18 mjeseci.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next