Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nove loše vijesti za CES 2022: Ne dolaze Google, Intel, Lenovo... Istaknuto

Nove loše vijesti za CES 2022: Ne dolaze Google, Intel, Lenovo...

Sve više tvrtki otkazuje nastupe uživo na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike Consumer Electronics Show.

Nakon što su to prije dva dana učinili Amazon, Meta Platforms, Twitter i Pinterest, od sudjelovanja uživo na CES-u 2022, koji bi trebao biti održan od 5. do 8. siječnja u Las Vegasu (Sjedinjene Države), odustali su Intel, Google, General Motors, Lenovo, TiktTok, AT&T, Waymo...

Hisense je otkazao konferenciju za medije, ali i dalje planira biti fizički prisutan na CES-u 2022, piše Verge. Šefica General Motorsa Mary Barra trebala je držati uvodni govor uživo tijekom prvog dana sajma i predstaviti novi električni kamionet. I dalje će se obratiti posjetiteljima, ali će to učiniti putem video veze.

Dosad je ukupno 42 izlagača otkazalo nastup. Iako je to tek sedam posto njihovog ukupnog broja, problematično je to što je riječ o velikim tehnološkim tvrtkama koje najviše privlače zanimanje posjetitelja. Među tvrtkama koje to još nisu učinile ističu se Samsung, Sony Electronics i LG. 

Nema odustajanja

Odustajanjima usprkos, organizatori sajma Consumer Techology Association i dalje ne planiraju otkazivanje sajma. Dodali su 60 novih izlagača u ponudu.

Iako do povlačenja dolazi zbog širenja omikrona, soja koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19, organizatori su uvjereni kako mogu posjetiteljima i izlagačima ponuditi "vrijedan i produktivan doživljaj uz socijalno distanciranje".

CES 2022 trebao bi biti hibridno događanje, koje će kombinirati aktivnosti uživo i online. Oni koji se odluče na posjetu sajmu uživo morat će imati potvrdu o cijepljenju i zaštitne maske, a bit će dostupni i punktovi za brzo testiranje.

Prema podacima Johns Hopkins Coronavirus Resource Centera, SAD su premašile brojku od 800 tisuća umrlih zbog koronavirusa. Nakon pojave omikrona broj zaraženih ponovno je počeo brzo rasti, piše CNET.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next