Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Veliki izlagači zbog širenja omikrona odustaju od sajma CES 2022 Istaknuto

Veliki izlagači zbog širenja omikrona odustaju od sajma CES 2022

Održavanje najvećeg sajma potrošačke elektronike na svijetu upitno je nakon odustajanja više velikih izlagača zbog pandemije koronavirusa.

Amazon, Meta Platforms (u čijem je vlasništvu Facebook), Twitter i Pinterest neće slati svoje timove na Consumer Electronics Show, najavljen za početak iduće godine u Las Vegasu (SAD).

Tijekom tog sajma, koji se održava jednom godišnje, obično bivaju održane brojne premijere i prezentacije novih uređaja i drugih proizvoda. Privlači oko 180 tisuća posjetitelja iz Sjedinjenih Država i svijeta. Ali, ove bi godine to moglo doći u pitanje zbog širenja soja omikron, koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.

Povukao se i glavni sponzor

Iz Amazona je stigla najava kako njihov odjel za pametne kućanske uređaje Ring ove godine neće uživo izlagati tijekom sajma, planiranog za razdoblje od 5. do 8. siječnja

Sponzor sajma T-Mobile poslat će značajno manji tim nego što je bilo planirano, a glavni izvršni direktor za SAD neće održati planirani glavni govor. Što se Facebooka i Twittera tiče, objavili su kako razmatraju mogućnosti održavanja događanja online.

S druge strane, Alphabet (vlasnik Googlea), Qualcomm i Sony Electronics potvrdili su kako se namjeravaju pridržavati rasporeda planiranog za sajam i predstaviti novi hardver te održati dogovorene sastanke.

Također, glavna izvršna direktorica proizvođača automobila General Motors Mary Barra predstavit će električni kamionet Silverado i uživo raspravljati o strategiji te tvrtke tijekom prvog dana sajma. Pojedine tvrtke, poput primjerice Nvidije, još su ranije najavile kako će se njihovi direktori posjetiteljima obratiti putem videa.

Consumer Technology Association, organizatori CES-a, priopćili su kako su pripremili potrebne zaštitne mjere, što uključuje potvrde o cijepljenju, korištenje zaštitnih maski i dostupnost testova na COVID-19, piše Reuters.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next