Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kako hrvatska IT start up scena osvaja svijet saznajte na konferenciji HGK Istaknuto

Kako hrvatska IT start up scena osvaja svijet saznajte na konferenciji HGK

Hrvatska IT industrija u više je navrata pokazala svoju otpornost na gospodarske krize, a svoju vitalnost dokazuje i u pandemijskim okolnostima.

Ubrzana digitalna transformacija gospodarstva i društva u 2020. godini, potvrdila je kako je upravo IT ključna industrija današnjice, koja ne samo da potiče i osigurava razvoj svih drugih gospodarskih grana, već je i generator inovacija i radnih mjesta visoke dodane vrijednosti. Stoga Hrvatska gospodarska komora i ove godine organizira konferenciju IT industrija kao pokretač rasta i razvoja, koja će biti održana u utorak, 7. prosinca, u 10 sati, u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema, Nova ves 17 u Zagrebu.

Na konferenciji će biti predstavljena Analiza hrvatske IT industrije koju Udruženje za informacijske tehnologije HGK sada već tradicionalno priprema s ciljem kvalitetne procjene potreba i potencijala IT sektora prema kategorijama tvrtki i lokalnim specifičnostima. Analiza je ujedno i preduvjet za stvaranje konkretnog i održivog plana razvoja IT industrije u budućnosti.

Poseban fokus bit će stavljen na startup scenu kojoj je u sklopu konferencije posvećen panel Viva Las Vegas: Od lokalne zvijezde do globalnog startup-a. Panel će moderirati urednik časopisa Bug Dragan Petric, a razgovarat će s tvrtkama koje će svoja inovativna rješenja predstaviti na najvećem sajmu potrošačke tehnologije - CES-u u Las Vegasu, u siječnju 2022. Na konferenciji će biti predstavljeni i rezultati pilot ankete o startup okolini u Hrvatskoj koja, između ostalog, otkriva kako su najveći izazovi mladim IT-evcima financiranje, ekonomsko okruženje i nepredvidivost tržišta.

Drugi panel posvećen je prognozama za budućnost sektora u 2022. i 2023. godini, a kao gost predavač pojavit će se i Julian David, potpredsjednik udruge DIGITALEUROPE i direktor udruženja za trgovinu tehnologijom techUK.

Krajnji cilj konferencije je povezati poduzetnike i nadležne institucije kako bi zajedničkim snagama došli do najboljih praksi za podizanje konkurentnosti čitavoga gospodarstva te utvrdili potrebne preduvjete za ostvarenje tog cilja.

Tvrtke okupljene u Udruženju za IT Hrvatske gospodarske komore ističu da bi uvrštenje nove vertikale Digitalno i kreativno društvo unutar Strategije pametne specijalizacije (S3) bilo veliki poticaj za zaokret IT-a od servisne industrije prema industriji proizvoda visoke dodane vrijednosti. Hrvatska treba slijediti primjer ostalih zemalja EU i staviti digitalno društvo i ekonomiju kao jedan od prioriteta S3 strategije te time ubrzati proces digitalne transformacije cijelog gospodarstva. Tu su i snažnije uključivanje privatnog sektora u znanstveno-istraživačke projekte (IRI), kvalitetni nacionalni plan digitalne transformacije te kvalitetan nadzor IT projekata državne uprave.

Organizator konferencije je Hrvatska gospodarska komora uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.
Konferencija će biti održana u hibridnom obliku, a za sudjelovanje se možete prijaviti OVDJE.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next