Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Samsung objavio prve financijske rezultate trećeg kvartala 2015. Istaknuto

Samsung objavio prve financijske rezultate trećeg kvartala 2015.

Samsung je objavio manji neslužbeni uvid u svoje financijsko stanje koje pokazuje pozitivno poslovanje u trećem kvartalu 2015. godine. U njemu se vidi rast profita u iznosu od 7.3 bilijarde južnokorejskog wona odnosno 6.3 milijarde američkih dolara, za razdoblje od srpnja do rujna. Službeno izvješće za treći kvartal stići će krajem ovog mjeseca.

U odnosu na isti period prošle godine ovi rezultati predstavljaju rast od 80 posto te ujedno i najveći rast od početka 2014. godine. Dionice su porasle za 8.7 posto, što predstavlja njihov najveći porast dionica u jednom danu u posljednjih sedam godina. 

Prema Bloombergovoj analizi, mobilna divizija je "vjerojatno narasla za 24 posto na 1.9 milijardi američkih dolara." Iako je isporuka njihovog S6 mobitela pala, kao razlog rasta navodi se rezanje cijena na Samsungove flagshipove S6 i S6 Edge (zbog slabih financijskih rezultata) i izdavanje mobitela niske cijene, većinom ispod 1500 kuna.

Njihov najveći uspjeh dolazi iz poslovnog sektora poluvodiča, dok su im čipovi zastupljeni u Samsungovim i Appleovim uređajima, čime se procjenjuje da je njihova divizija za poluvodiče zaradila oko tri milijarde američkih dolara. Ovakav potez predstavlja rast od 54 posto u odnosu na prošlu godinu, prenosi Engadget

Ova južnokorejska kompanija je prije nekoliko dana proglašena sedma na svijetu po pitanju najvažnijih svjetskih brendova prema istraživanju Interbranda.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next