Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Fujitsu ScanSnap iX1600 je švicarski nož za digitalizaciju ureda Istaknuto

Fujitsu ScanSnap iX1600 je švicarski nož za digitalizaciju ureda

Skener ScanSnap iX1600 je na vrhu ponude u liniji kompaktnih uredskih skenera branda Fujitsu te nudi velik broj opcija, zajedno s dodacima koje možete kupiti ovisno o vašim potrebama.

Kada ga izvadite iz kutije, dobivate relativno kompaktan i lagan uređaj za koji možete lako naći prostor na stolu, spojite na struju i spremni ste za postavljanje.
Kompaktnost su postigli presavijanjem svih dijelova koji inače strše, a jednostavno trebate otklopiti gornji dio u koji se stavljaju papiri i izvući donji dio koji će hvatati već skenirane papire.

ScanSnap iX1600 5

Prvo paljenje odmah vas pita za postavljanje, a već u startu nam se dopala svestranost jer uređaj možete postaviti s mobitelom ili računalom (ili oboje), USB žicom ili bežično mrežom ili pak direktno preko WiFi-ja. Skener podržava i 5 Ghz mrežu tako da u uredu ne trebate imati legacy standarde za podršku.

Mi smo uređaj postavili mobitelom jer često skeniramo papire kako bismo ih mogli slati mailom ili unutar firme. U slučaju da imate veću količinu dokumenata, u ponudi vam je njihova aplikacija za kontrolu skenera i dobivanje željenih parametara poput kvalitete i tipa skeniranih dokumenata.

ScanSnap iX1600 3

Jedan skener podržava do četiri različita profila koje razlikuje različitim bojama UI-ja na zaslonu samog skenera za lakše snalaženje. Kod kupnje skenera dobivate i jednu licencu aplikacije za uređivanje i stvaranje PDF dokumenata što će vam svakako olakšati digitalizaciju poslovanja, dok se dodatne licence Kofax PDF aplikacije mogu dobiti nadoplatom.

Nakon osnovnog postavljanja (mi smo uređaj bežično spojili na lokalnu mrežu). pokretanje aplikacije će ga pronaći te ponuditi skeniranje i brojne opcije. U skener odjednom stane do 50 listova standardnog papira, a skeniranje može obavljati obostrano u jednom potezu. U osnovi, sve skenirane papire aplikacija na mobitelu pretvara u jedan PDF koji potom imenujete i možete slati dalje.

f00462ee08c9014487d65d7ddfbf7b54 XL

Imate opciju skeniranja u nekoliko načina (na primjer monokromatski ili u boji) i razinu preciznosti gdje do 300 ppi razine skener može obraditi do 40 stranica u minuti. Imate opciju i super preciznog skeniranja sa 600 ppi, no vrijeme skeniranja je dulje sa oko 10 stranica po minuti.

ScanSnap iX1600 4

Osim standardnih formata, uređaj može skenirati i A3 te B4 formate, a naravno podržani su i svi manji formati. Kod manjih formata možete dokupiti i zaštitne folije u koje se stave osjetljiviji papiri ili slike koje želite skenirati kako ih ne bi oštetili valjci uređaja.

ScanSnap iX1600 2

Softver unutar ScanSnap aplikacije pokušati će ukloniti bilo kakve artefakte nastale tijekom skeniranja, no u slučaju da se detektira nečistoća poput prašine, javiti će vam koji dio skenera bi valjalo očistiti kako bi se vratila originalna kvaliteta. Svi proizvodi za čišćenje i održavanje se mogu odvojeno kupiti.

ScanSnap iX1600 1

Za kraj, spomenimo da model iX1600 dolazi u dvije boje (crnoj ili bijeloj) te na sebi ima iznenađujuće responzivan touchscreen koji će vam pomoći s opcijama i povezivanjem te prikazati od kojeg profila se koriste postavke jer će se i rezultati poslati tom korisniku za lakšu organizaciju.

Sve u svemu, ovo je vrlo jednostavan uređaj za korištenje bilo mobitelom ili računalom gdje imate pregršt opcija za skeniranje svih oblika i vrsta dokumenata ili slika, a svatko se na njega brzo može naviknuti jer na kraju dana vam za rad treba jedan pritisak gumba i sustav kreće u akciju.

Više informacija

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next