Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Garmin Quatix 6 je sat za ljubitelje života na vodi Istaknuto

Garmin Quatix 6 je sat za ljubitelje života na vodi

Quatix serija satova nadograđuje se na popularne Garminove Fenix satove dodatnim funkcijama specijaliziranim za neke sportove na vodi, od plivanja, preko jedrenja, pa sve do ribarenja.

Quatix 6 je dakle unaprijeđena verzija novog Fenixa 6 te od njega preuzima sve mogućnosti, kao i dizajn. Izvana je jedina razlika boja čelika oko lica sata, a i ostatak sata je malo svjetliji. Tu je i jedinstven plavi silikonski remen.

Tako dok navodimo dodatne funkcije, ne zaboravite da se ovdje nalaze i Garmin Pay koji može zamijeniti vašu fizičku karticu za plaćanje, pohrana više sati glazbe koju možete slušati Bluetoothom te aktivno praćenje vašeg cjelodnevnog stanja.

Quatix 2

Specifikacije su im također jednake te je prednje staklo otporno na grebanje zahvaljujući Gorilla Glass 6 tehnologiji.

Podržava dubinu pod vodom do najviše 100 metara, a za kućište je korišten čelik otporan na morsku vodu, iako se naravno savjetuje da ga očistite od morske vode kako bi sve komponente funkcionirale što dulje bez problema.

Quatix 3

Mada ga zbog dobro poznatih razloga nismo mogli koristiti na vodi, odlično je poslužio i za navigaciju u gradu

Kako smo već opisali Garminovu Fenix seriju, čija se lista funkcija teško može opisati bilo kako osim nabrajanjem iznimne količine mogućnosti, iskoristiti ćemo ovu priliku da istaknemo razlike.

Quatix 4

Dakle, glavna prednost Quatix 6 sata je u softverskoj podršci naprednih nautičkih funkcija od Garmina kojima se služe korisnici plovila.

To znači da je kompatibilan sa Garminovim ploterima i drugim uređajima, čije podatke vam može prenijeti na lice sata na jasan i pregledan način.

Primjerice, možete ga povezati sa Fusion audio uređajima, Garminovim brendom koji se specijalizira za audio rješenja na plovilima. Omogućuje kontrolu nad glazbom bez da sami morate svako malo hodati do kabine i mijenjati postavke.

Quatix 5

Povezuje se i s navigacijom samog broda, te vam nudi precizne podatke od autopilota poput brzine i dubine te trenutnog pravca, a omogućuje i zadavanje naredbi autopilotu sa samog sata. Za jedriličare, jasno će vam prenijeti i podatke o temperaturi i snazi te smjeru vjetra.

Podaci dostupni sa plotera prikazuju se na satu, a na njemu je moguće i označiti lokacije koje smatrate bitnima ili zanimljivima.

Ni sportaši nisu zakinuti. Ipak, mnogi u jedrenju uživaju kao sportu, a sat omogućuje i jednostavno praćenje vašeg vremena te označavanja raznih dionica ili krugova zahvaljujući SailAssist funkciji.

Quatix 6

Kada pričamo o preciznoj navigaciji, sat podržava BlueChart G3 obalne karte sa ucrtanim plovnim pravcima, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Cilj sata je i da s daljine omogući praćenje statusa plovila kako biste mogli uživati u trenutku radije nego sjedili u kabini.

Sat dolazi u dvije verzije, standardnoj koja dolazi sa silikonskim remenom, kao i “Titanium” modelom koji dolazi sa remenom od titana te čeličnom kopčom.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next