Biz Tech web portal powered by vidi logo2

SAP uvodi novu organizacijsku strukturu i upravljački tim u Jugoistočnoj Europi Istaknuto

SAP uvodi novu organizacijsku strukturu i upravljački tim u Jugoistočnoj Europi

SAP je u srpnju uveo novu organizacijsku strukturu s ciljem postizanja ujednačene i jedinstvene prisutnosti u Hrvatskoj, Ukrajini, Rumunjskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Moldaviji i Crnoj Gori.

Gregor Potočar, koji nastavlja voditi SAP Sloveniju, promoviran je na poziciju regionalnog šefa odjela Jugoistočnu Europu. A iz Vijetnama u Rumunjsku na poziciju generalne direktorice za SAP Jugoistočnu Europu dolazi Josephin Galla. Upravljački tim bit će odgovoran za implementaciju nove regionalne strategije te uspješno poslovanje 12 navedenih zemalja, čemu će pridonijeti ukupno 1.935 zaposlenika.

S više od 10 godina iskustva u sektoru tehnologije, stručnost Josephin Galle ističe se u industrijama kao što su javne usluge, rudarenje podacima i ENR. Prije nego što je prihvatila novu ulogu, Josephin Gala bila je generalna direktorica za SAP Vijetnam i članica Izvršnog tima za SAP Jugoistočnu Aziju.

Tijekom svoje karijere, kroz različite uloge na prodajnim i vodećim pozicijama, posvetila se rastu i razvoju SAP poslovanja diljem Europe, Azije i Sjeverne Amerike. Vodila je tim savjetnika za vrijednost u javnom sektoru diljem Jugoistočne Azije koji je pomagao vladama da poboljšaju svoje poslovne procese i provedu digitalnu transformaciju, vodio projekte Svjetske banke, gradio odnose s njemačkim diplomatima i liderima u vladi te povezivao industriju s vladom i akademskom zajednicom. Rođena je u Berlinu gdje je i diplomirala Međunarodnu ekonomiju u Međunarodnoj poslovnoj školi, a na Sveučilištu u Sunderlandu diplomirala je kao prvostupnik poslovne administracije.

Gregor Potočar 11

Gregor Potočar preuzeo je vodstvo SAP Slovenije prije četiri godine. Uz trenutnu poziciju, od sada će raditi i kao šef odjela za Jugoistočnu Europu te blisko surađivati s Josephin Gallom.

“Uvjeren sam da će nas Josephinino bogato međunarodno iskustvo prikupljeno na 3 različita kontinenta, snažne liderske vještine i vitalan karakter odvesti do novog poglavlja u regiji koje će biti puno potencijala za daljnji razvoj”, izjavio je Tom Kindermans, generalni direktor za SAP Centralnu i Istočnu Europu, pružajući svoju podršku.

“Zaista se veselim ovom uzbudljivo izazovu. Jugoistočna Europa je toliko raznolika regija koja ima mnogo odličnog potencijala za sinergiju, ali i uspostavljanje jedinstvene pozicije svake predivne zemlje u regiji. Trenutno ulažemo velike napore kako bi osigurali zajedničku viziju, misiju i strategiju što će nas pripremiti za razdoblje nakon Covid-19 pandemije, ali i za sljedećih pet godina. Doista vjerujemo da će naša poslovna strategija biti vođena talentima u našoj organizaciji i načinom na koji nas tržište percipira. Potrebna nam je promjena paradigme i načina razmišljanja kako bi našu regiju mogli pozicionirati kao najjaču nakon Azije”, nadodala je Josephin Galla.

„Nova poslovna organizacija na globalnoj razini predstavlja nastavak planirane transformacije koja je više fokusirana na naše klijente. To ujedno predstavlja priliku lokalnim tržištima da povežu komunikacijske kanale, strategije proizvoda i integriraju u naš portfelj usluga. S ovim se vraćamo našoj osnovnoj misiji, a to je poboljšanje poslovanja,“ naglasio je Gregor Potočar. „SAP cloud portfelj bit će osnova za daljnji napredak u regiji. A područja strateških proizvoda uključivat će upravljanje iskustvom, dobro upravljanje ljudskim potencijalima, inteligentno upravljanje financijama, stratešku nabavu i naprednu analitiku. Ovo će biti iznimno važno za kompanije u vrijeme kada ćemo se suočavati s posljedicama pandemije Covid-19,“ zaključio je Potočar.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next