Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Manifestacija Dan i noć na PMF-u Istaknuto

Manifestacija Dan i noć na PMF-u

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu u petak, 26. ožujka 2021. organizira manifestaciju Dan i noć na PMF-u.

Prilagođavajući se uvjetima “novog normalnog“ i aktualnim preporukama, čitav će događaj biti dostupan na mrežnoj stranici https://daninoc.pmf.unizg.hr/.

Glavni cilj manifestacije je promicanje prirodoslovlja, matematike i računarstva te geografije (tzv. STEM područja) najširoj javnosti, posebice djeci predškolskog uzrasta te učenicima osnovnih i srednjih škola. Želja nam je potaknuti što veći broj učenika za odabir studija i karijere u ovim područjima djelatnosti.

Tema ovogodišnje manifestacije su olimpijske igre. Ovakav način popularizacije prirodoslovnih struka, otvaranjem vrata širokoj javnosti i medijima, najveći je festival znanosti u organizaciji jednoga visokoga učilišta u Republici Hrvatskoj, koji se na PMF-u održava već dugi niz godina, a pod nazivom Dan i noć na PMF-u od 2015.
Dan i noć na PMF-u 2021. će biti organiziran u sedam velikih cjelina, slijedeći organizacijsku strukturu Fakulteta kroz sedam Odsjeka: Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije , Geofizika uživo,Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike.

dan

Svaka od navedenih cjelina ima višegodišnju tradiciju kao samostalno događanje. Zainteresirani će moći poslušati zanimljiva znanstveno-popularna predavanja, sudjelovati u interaktivnim radionicama te virtualnim šetnjama i izložbama.

Tijekom dana održat će se više od 20 različitih predavanja i više od 30 različitih radionica za sve uzraste. Detaljan program možete pregledati na našoj mrežnoj stranici.
Stoga ovim putem pozivamo predstavnike medija da poprate ovu manifestaciju te da na taj način date svoj doprinos popularizaciji prirodnih, ali i znanosti općenito.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next