Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Porsche povećava udio u Rimac Automobilima s 10 na 15,5 posto Istaknuto

Porsche povećava udio u Rimac Automobilima s 10 na 15,5 posto

Poznati proizvođač automobila Porsche svoj udio u Rimac Automobilima povećao je s 10 na 15,5 posto. Budući da Porsche povećava raspon svojih elektrificiranih modela, partnerstvo će koristiti stručnost Rimca u elektrifikaciji vozila, uključujući pogonske sklopove, baterije, motore i invertere.

"Porsche je godinu dana pratio pozitivan razvoj tvrtke Rimac", kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i glavni financijski direktor Porsche AG-a. "Brzo nam je postalo jasno da Porsche i Rimac mogu puno naučiti jedni od drugih. Vjerujemo u Matu Rimca i njegovu tvrtku, tako da smo sada povećali svoj udio i proširujemo suradnju u baterijskoj tehnologiji."

Povodom ovoga Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila rekao je: "Jedna od najvažnijih prekretnica u našoj povijesti bila je osvojiti Porschea kao partnera. Činjenica da Porsche sada povećava svoj ulog najbolja je potvrda naše suradnje i osnova za još bliži odnos. Tek smo na početku našeg partnerstva – a naša visoka očekivanja već su ispunjena. Imamo mnogo ideja koje želimo zajedno ostvariti u budućnosti. Ključno je stvoriti situaciju 'win-win' za oba partnera i dodavati vrijednost našim krajnjim kupcima razvijanjem uzbudljivih elektrificiranih modela. Povećanje udjela Porschea u Rimcu doprinijet će brzom tempu razvoja tvrtke Rimac, što uključuje značajno povećanje proizvodnje komponenti. Ovaj potez omogućit će poslovanju podršku većem opsegu i obujmu partnera proizvodnjom u rasponu od naprednih pogonskih sustava, do najnaprednijih 'infotainment' i 'connectivity' sustava.

Osim dizajniranja, razvoja i proizvodnje naprednih tehnologija za razne marke automobila visokih performanse, Rimac trenutno dovršava razvoj C_Two automobila uoči proizvodnje u 2020. godini. Automobil će proći intenzivan program testiranja u sklopu homologacije za distribuciju na svim svjetskim tržištima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next