Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Infobip u sklopu STEM gamesa ugostio Technology Arenu Istaknuto

Infobip u sklopu STEM gamesa ugostio Technology Arenu

Infobip je na Pangea kampusu u Vodnjanu ugostio natjecatenje Technology Arene u sklopu STEM gamesa. Natjecatelji su imali izazov proći kroz slijepi labirint pun opasnih zadataka koje su morali rješavati kako bi dobili bodove.

STEM gamesi već se drugu godinu zaredom održavaju u Poreču, a okupljaju gotovo 2000 studenata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke. Jučer je Infobip kao jedan od pokrovitelja ovog najvećeg studentskog STEM natjecanja ugostio 21 tim i skoro 100 studenata koji su se natjecali u spomenutoj Tehnološkoj Areni. "Studenti su reagirali pozitivno nastimulirajuće okruženje i tih šest sati druženja i timskog rada im je proletilo, kao i nama organizatorima koji smo bili tamo", rekao je Filip Šuste, voditelj STEM Games arene.

STEM games natjecanje u znanju pruža priliku studentima svih fakulteta STEM područja da kroz tri dana natjecanja pokažu svoja znanja i vještine rješavajući inženjerske probleme. Za svako od četiri STEM područja (prirodoslovno, tehničko, inženjersko i matematičko) postoji natjecateljska Arena u kojoj studentski timovi pokušavaju naći što bolje rješenje za problem iz tog područja. Problemi su osmišljeni tako da natjecatelji prema svojim kompetencijama mogu birati u kojoj će se Areni natjecati, neovisno o tome s kojeg fakulteta dolaze.

„Gamesi su super jer predstavljaju inovativan pristup rješavanju problema iz različitih perspektiva, sa znanjima stečenim u različitim STEM područjima. Osim toga, potiču timski duh, zabavu, kreativnost i razmišljanje izvan okvira, vrijednosti koje i mi kao kompanija njegujemo već godinama. Vjerujem da je za svakog studenta sudjelovanje na ovakvom tipu natjecanja od velikog značaja za budući razvoj jer imaju priliku odmjeriti snage sa studentima sa različitih Sveučilišta iz regije i izmijeniti iskustva. Infobip je ove godine pokrovitelj Tehnološke Arene i jako mi je drago što sudjelujemo na ovom projektu“, kazao je Izabel Jelenić, CTO Infobipa.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next