Menu

Samsung postaje zeleniji Istaknuto

Samsung postaje zeleniji

Samsung je najavio zamjenu plastike kod pakiranja svojih proizvoda za neke od ekološki održivih materijala.

Od sredine ove godine možemo očekivati promjenu u Samsungovom pakiranju proizvoda, točnije, materijalima koje koristi pri pakiranju široke palete svojih proizvoda, od mobilnih uređaja do bijele tehnike.

Pametni telefoni, tableti i ostali mobilni uređaji umjesto plastičnog kalupa doći će upakirani u kalup od ekoloških materijala, a očekuje se i redizajn punjača na kojima će sjajnu vanjsku površinu zamijeniti matiranom eliminirajući plastične folije.

Kućanski aparati, televizori i klima uređaji dolaze upakirani u zaštitne plastične vrećice, a bit će zamijenjene vrećicama od recikliranih materijala i bioplastike.

Umjesto papira Samsung od sljedeće godine najavljuje korištenje vlaknastih materijala certificiranih od strane globalnih organizacija za zaštitu okoliša.

“Predani smo recikliranju resursa i minimiziranju zagađenja koje dolaze iz naših proizvoda. Usvojit ćemo ekološki održivije materijale čak i ako to znači povećanje troškova“, rekao je voditelj Samsungova Centra za zadovoljstvo korisnika Hyeong-bin Jeon.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next