Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Toyota proširuje partnerstvo s Microsoftom na umrežene usluge za automobile Istaknuto

Toyota Connected CEO Zack Hicks Toyota Connected CEO Zack Hicks

Toyota Motor kompanija je najavila kako proširuje svoje petogodišnje partnerstvo s Microsoftom. Cilj ove ekspanzije partnerstva koje je započelo 2011. fokusirano je na razvitak novih internetski umreženih usluga u automobilu za vlasnike i prodavatelje.

Proizvođač automobila stvorio je Toyota Connected kako bi konsolidirao postojeće konekcijske usluge te ujedno bio i "data science" hub kompanije. Nalazi se na prostoru Toyotine američke glavne baze u Texasu, a njegov izvršni šef bit će Zack Hicks, koji je ujedno kompanijin CIO (glavni šef za informacije) za sjevernu Ameriku.

Nove bežične usluge koristit će Microsoftovu Azure platformu, a među uslugama koje će biti razvijane ili proširene su umrežene automobilske mreže koje mogu dijeliti podatke poput stanje prometa, vremena itd. Toyota će koristiti Microsoftovu cloud tehnologiju kako bi razvila prediktivne, kontekstualne i inuitivne usluge kojom će humanizirati vožnju te stavljati tehnologiju u pozadinu, navodi službeno priopćenje.

Uz to, Toyota Connected će pružiti podršku za kompanijino istraživanje u robotici i razvijanju umjetne inteligencije i samovozećih automobila.

No nisu jedini koji koriste Microsoftovu platformu. Osim Toyote, Ford Motor je predstavio sličan program s Microsoftom prije godinu dana, a sam Nissan Motor i BMW AG su također najavili stvaranje usluga baziranih na Microsoftovom Azureu početkom ove godine.

Njihovo izvješće za prošli mjesec navodi kako su imali pad prodaje od 2,7 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, prodavši 219 tisuća vozila.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next