Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Osječki startup je razvio 6-inčni e-papir zaslon sa značajno smanjenom latencijom Istaknuto

Osječki startup je razvio 6-inčni e-papir zaslon sa značajno smanjenom latencijom

Osječka tvrtka Soldered Electronics pokrenula je crowdfunding kampanju za svoj novi proizvod Inkplate 6 MOTION i uspješno prikupila traženi iznos, što znači da kreće u proizvodnju.

Ovaj uređaj ima pojačan 6-inčni zaslon od e-papira koji može prikazati dinamički sadržaj, a pokreće ga robusni 32-bitni mikrokontroler STM32H743. Njegova stopa osvježavanja od 11 sličica po sekundi dramatično smanjuje vidljivo kašnjenje pri renderiranju dinamičkog sadržaja kao što su animacije, videozapisi, unos tipkovnicom, grafički UX elementi i tekst koji se pomiče.

Uređaj također uključuje rotacijski koder za brzu navigaciju i odabir izbornika te gravitacijski akcelerometar i žiroskop za praćenje orijentacije uređaja.

inkplate 6 motion 00 all colour versions jpg gallery lg

"Jednostavno priključite Inkplate 6 MOTION u svoje računalo pomoću isporučenog USB kabela, uspostavite Wi-Fi ili Bluetooth vezu i prenesite nekoliko redaka koda. To je to!", navodi Soldered Electronics na svojoj stranici projekta i dodaje kako možete koristiti Arduino IDE za brzo i jednostavno renderiranje slika ili iskoristiti MicroPython za složenije projekte.

Tu je i Adafruit GFX podrška, što znači da nećete morati učiti novu grafičku biblioteku. Konačno, Inkplate 6 MOTION kompatibilan je s platformama za automatizaciju Home Assistant i ESPHome.

Soldered Electronics je započeo kao projekt osnivača i današnjeg izvršnog direktora Davida Zovka u njegovoj garaži dok je bio petnaestogodišnjak u srednjoj školi, davne 2013. godine.

Nakon tri godine ručne izrade elektroničkih pločica za prijatelje i kolege hobiste, David registrira tvrtku pod imenom e-radionica i profesionalno počinje stvarati za zajednicu makera zajedno s još dvoje zaposlenika.

si

Tijekom sljedećih 5 godina, tvrtka je dizajnirala i proizvela brojne proizvode i usluge za makere diljem svijeta uz stalni eksponencijalni rast.

Od 2022. godine tvrtka mijenja ime u Soldered Electronics, označavajući novu fazu u razvoju tvrtke.

inkplate 6 motion 26 product and shipping box overview jpg gallery lg
Osječkoj tvrtki želimo veliki uspjeha s crowdfunding kampanjom, a za više informacija posjetite ovu poveznicu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next