Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatski Gideon u suradnji s Nvidijom ubrzava AI i automatizaciju lanaca opskrbe Istaknuto

Hrvatski Gideon u suradnji s Nvidijom ubrzava AI i automatizaciju lanaca opskrbe

Gideon, tvrtka za robotiku i umjetnu inteligenciju (AI), specijalizirana u proizvodnji autonomnih mobilnih robota (AMR) koji koriste prostornu umjetnu inteligenciju i 3D vizualnu tehnologiju vlastite proizvodnje, objavila je danas suradnju s tvrtkom NVIDIA s ciljem ubrzanja automatizacije opskrbnih lanaca uz pomoć umjetne inteligencije.

Gideon, jedan od prvih pokretača procesa automatizacije utovara i istovara teretnih prikolica te pionir u usvajanju NVIDIA-ine Isaac robotičke platforme, sada unaprjeđuje optimizaciju procesa rukovanja materijala u opskrbnom lancu udružujući se s NVIDIA-om kako bi iskoristio potencijal NVIDIA Isaac Perceptora na AMR tržištu.

Gideonova suradnja s NVIDIA-om pomoći će odgovoriti na kompleksne, neriješene izazove automatizacije i robotike u opskrbnom lancu, kombinirajući Gideonovu AMR tehnologiju pogonjenu umjetnom inteligencijom s ubrzanom obradom podataka NVIDIA-e,” rekao je Josip Česić, CEO Gideona.

Automatizirana rješenja transformiraju skladišta, uz istovremeno povećanje efikasnosti i isplativosti. Više od 150 milijardi dolara godišnje se troši na utovar i istovar prikolica u SAD-u, što je radni proces koji je još uvijek gotovo netaknut automatizacijom. Implementacijom automatiziranih rješenja za utovar i istovar kamiona, tvrtke smanjuju teške fizičke napore, ostvaruju značajne uštede i poboljšavaju sigurnost.

Integriranjem TREY-a, Gideonovog autonomnog AI viličara, u procese utovara i istovara transformiraju se operacije opskrbnog lanca, pojednostavljuju radne operacije, te postižu izvanredna poboljšanja učinkovitosti uz istovremeno smanjenje ozljeda na radu. Ključna tehnologija iza ovog napretka je AI i 3D vizualizacija koja pomaže viličaru da interpretira svijet u 3D koristeći se detaljnom semantikom i geometrijom, što ga čini jednostavnim za dosljedno, pouzdano i sigurno djelovanje u dinamičnim okruženjima, zajedno s ljudima.

Autonomna mobilna robotska rješenja imaju potencijal unaprijediti opskrbne lance, skladištenje i logistiku,” ističe Deepu Talla, dopredsjednik za robotiku i rubnog AI-a NVIDIA-e. “Integracija modularnih biblioteka NVIDIA-inog Isaac Perceptor i AI modela u Gideonove tehnološke sustave pomoći će ubrzati primjenu umjetne inteligencije u logističkom sektoru.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next