Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatski startup Daytona organizira hackathon na DUMP Days konferenciji Istaknuto

Hrvatski startup Daytona organizira hackathon na DUMP Days konferenciji

Hrvatski startup Daytona organizira veliki AI hackathon 24. i 25. svibnja na Fakultetu elektronike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, u sklopu tehnološke konferencije DUMP Days i u suradnji s Digitalnom Dalmacijom.

Sudionici će koristiti tehnike umjetne inteligencije (AI) kako bi razvili nova rješenja za unapređivanje i ubrzavanje razvoja softvera, dok će oni najbolji osvojiti i vrijedne nagrade.

Hackathoni su natjecanja u programiranju u kojima natjecatelji moraju u kratko vrijeme isporučiti softversko rješenje, a Daytonino natjecanje usmjereno je na korištenje umjetne inteligencije.

Sudionici će koristiti tehnike umjetne inteligencije poput Retrieval-Augmented Generation (RAG), obrade prirodnog jezika i strojnog učenja kako bi razvili pametne sustave poput upravljanja repozitorijem koda, automatskog dokumentiranja i komentiranja, automatizacije koda putem AI-a te automatske konfiguracije i rješavanja pogrešaka.

Ova AI rješenja mogu značajno unaprijediti efikasnost i produktivnost timova, smanjujući vrijeme potrebno za svakodnevne zadatke i povećavajući točnost te pouzdanost rezultata. Također, mogu pomoći u otkrivanju i rješavanju problema u ranim fazama razvoja, čime se smanjuju troškovi i vrijeme razvoja.

Najbolja rješenja osvojit će nagrade koje će im značajno pomoći u njihovom budućem radu s AI tehnologijom. Prva nagrada je nVidia RTX 4090, moćna grafička kartica vrijedna više od 2000 eura. Nagrade za drugo i treće mjesto su također grafičke kartice pogodne za eksperimentiranje s umjetnom inteligencijom, nVidia RTX 3060 i nVidia GTX 1650.

Uz natjecateljski dio, sve sudionike očekuju i besplatna osvježenja te dovoljno prilika za networking i druženje s drugim natjecateljima. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na https://go.daytona.io/hackathon najkasnije 24. svibnja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next