Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Američki Kongres zabranio zaposlenicima korištenje alata Microsoft Copilot Istaknuto

Američki Kongres zabranio zaposlenicima korištenje alata Microsoft Copilot

Zastupnički dom SAD-a navodno je zabranio zaposlenicima Kongresa korištenje alata Microsoft Copilot kao dio sigurnosnog pojačanja.

Izvještaj  portala Axios navodi da je glavna administrativna službenica Doma, Catherine Szpindor, tvrdila da AI alat predstavlja rizik zbog mogućeg curenja podataka prema neprihvaćenim uslugama u oblaku.

Kao rezultat toga, Copilot, opcionalni generativni dodatak na raspolaganju unutar Microsoftovog skupa programa za produktivnost, bit će uklonjen i blokiran na svim Windows uređajima koji su pod kontrolom Doma.

Zabrana Microsoft Copilota

Microsoft je već otkrio više alata usmjerenih na vlade, uključujući Azure OpenAI Service u Azure Governmentu, koji je dizajniran kako bi riješio neke od sigurnosnih i privatnosnih zabrinutosti.

Glasnogovornik Microsofta dodao je: "Prepoznajemo da korisnici u vladinim agencijama imaju više zahtjeva za sigurnost podataka. Zato smo najavili plan Microsoft AI alata, poput Copilota, koji ispunjavaju federalne sigurnosne i pravne zahtjeve koje planiramo dostaviti kasnije ove godine".

Ured Szpindor je rekao Axiosu da se zabrana odnosi na komercijalno dostupne Copilot proizvode, ali da će "procjenjivati vladinu verziju kada postane dostupna i donijeti odluku u tom trenutku".

Zastupnički dom nije jedino tijelo koje zabranjuje ovu tehnologiju, s drugim vladama i poduzećima koji izdaju slične zabrane generativnih AI alata zbog zabrinutosti da bi mogli ugroziti osjetljive podatke.

Smjernice za Copilot Studio, alat za izgradnju prilagođenih AI kopilota, ažurirane su 26. ožujka posebno za vladine korisnike, potvrđujući da se sadržaj fizički odvaja od sadržaja ne-vladinih korisnika, da se čuva unutar SAD-a, da je dostupan samo određenim provjerenim radnicima Microsofta te da se pridržava ostalih zaštitnih mjera.

Dok svijet nastavlja navigirati kroz nastale trendove umjetne inteligencije, jasno je da se i dalje vodi oprez - nedavno je Bijela kuća otkrila da sve savezne agencije moraju imenovati Glavnog dužnosnika za umjetnu inteligenciju koji će biti zadužen za nadzor provedbe inicijativa u vezi s AI-jem.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next