Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatski INETEC potiče globalni rast s Inforovim rješenjem u oblaku Istaknuto

Hrvatski INETEC potiče globalni rast s Inforovim rješenjem u oblaku

Infor, kompanija koja razvija industrijska rješenja u oblaku objavljuje da je INETEC, isporučitelj tehnologije za nerazorna ispitivanja, prešao na  rješenje u oblaku koje pokreće Amazon Web Services (AWS) i posebno je dizajnirano za proizvodne tvrtke.

Kompanija očekuje da će poboljšati svoje poslovanje diljem svijeta, kao i smanjiti režijske troškove IT administracije. Rješenje je implementirano u suradnji s IPL Consultingom, regionalnim Inforovim partnerom za implementaciju i kanal, a pušteno je u proizvodnju u listopadu 2023.

Sa sjedištem u Hrvatskoj, INETEC nudi inovativnu robotiku i softver za nerazorno ispitivanje, uglavnom za nuklearne elektrane, s proizvodima i uslugama koji zadovoljavaju najviše standarde kvalitete i sigurnosti. Kao projektno fokusirana robotička kompanija, INETEC je tražio sofisticirano i fleksibilno ERP rješenje, zbog čega je odabrao i implementirao Infor LN. Zbog dinamičnog rasta i nove podružnice osnovane na Bliskom istoku, tvrtka je 2022. odlučila prijeći na verziju u oblaku.

Infor CloudSuite Industrial Enterprise implementiran je i pušten u proizvodnju tijekom 2023. Kompanija sada ima manje administracijskih poslova, uz inkrementalne inovacije koje zamjenjuju skupo i dugotrajno verziranje i nadogradnje u usporedbi s on-premises verzijom te lakši pristup podacima na globalnoj razini, pružajući više mogućnosti za korištenje mobilne aplikacije, što je važno za zaposlenike kompanije diljem svijeta. Analitičke mogućnosti u rješenju omogućuju menadžerima bolji i točniji uvid u pojedinačne projekte i troškove projekta te vode k boljem donošenju odluka. Osim toga, INETEC je počeo koristiti nove hrvatske lokalizacije za oblak u vlasništvu Infora.

INETEC 03

Cijenimo minimalnu potrebu za prilagodbom u standardnoj verziji Infor CloudSuite Industrial Enterprise,” rekao je Damir Osterman, CIO kompanije INETEC. “Verzija u oblaku savršeno se uklopila u naše poslovno okruženje i pomaže nam da bolje upravljamo našim globalnim rastom. Moramo odati veliko priznanje IPL Consultingu, koji nas je bez problema vodio kroz cijeli projekt i ispunio sve naše specifične poslovne zahtjeve.”

Nakon početnog ulaganja u migraciju, očekujemo da ćemo eliminirati potrebu za budućim značajnim početnim ulaganjima u hardver i infrastrukturu, obzirom da možemo iskoristiti infrastrukturu koju pruža isporučitelj usluga u oblaku, što bi trebalo dovesti do potencijalnih ušteda"

Obzirom da se Infor bavi održavanjem i ažuriranjem infrastrukture, smanjeno je opterećenje našeg IT tima u vremenu i trudu utrošenom na rutinske zadatke poput krpanja i ažuriranja sustava. Istovremeno, centralizirani alati za upravljanje u oblaku pojednostavljuju zadatke IT administracije i vidljivost stanja sustava, olakšavajući upravljanje i praćenje našeg sustava i podataka.

Inetecove globalne operacije sada imaju bolju skalabilnost i to možemo iskoristiti za prilagođavanje poslovnog rasta i promjena u potražnji, što je ključno za naše globalno poslovanje s različitim potrebama za resursima u različitim regijama", zaključuje Osterman.

“Infor CloudSuite Industrial Enterprise donosi brzu i učinkovitu podršku tvrtkama s jasnom međunarodnom strategijom rasta,” rekao je Anton Zelnik, menadžer u IPL Consulting Adriatic. "Kao Inforov partner svjedočimo sve većoj popularnosti rješenja u oblaku, a istovremeno vidimo kako lokalna ERP rješenja jednostavno ne mogu pružiti podršku potrebnu kompleksnim kompanijama koje zahtijevaju učinkovitu kontrolu poslovanja."

Saznajte više o Infor CloudSuite Industrial Enterprise: https://www.infor.com/products/cloudsuite-industrial-enterprise

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next