Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Tesla bi mogla tužiti one koji prerano preprodaju Cybertruck Istaknuto

Tesla bi mogla tužiti one koji prerano preprodaju Cybertruck

Nova odredba koja vrijedi „Samo za Cybertruck“ u ugovoru o kupnji nekog modela tvrtke Tesla propisuje da kupci ne mogu prodati svoje novo vozilo unutar prve godine, osim ako nemaju izričitu dozvolu od proizvođača automobila, inače ih mogu tužiti.

Tvrtka je upravo ažurirala svoj Ugovor o naručivanju vozila prije prvih isporuka Cybertrucka, koje su, kako je objavljeno prošlog mjeseca, planirane za 30. studenog.

Cybertruck_80.jpg

Prema uvjetima koji su kružili društvenim mrežama ovog vikenda, Tesla navodi da „može zatražiti mjere ograničenja kako bi spriječila prijenos vlasništva vozila“ ako kupci prekrše odredbe o preprodaji, ili može „zahtijevati unaprijed utvrđenu odštetu od vas u iznosu od 50.000 dolara ili vrijednost primljenu kao naknadu za prodaju ili prijenos, ovisno o tome što je veće“. U uvjetima se također upozorava da bi preprodavači koji prekrše odredbe mogli biti zabranjeni od kupnje vozila od Tesle u budućnosti.

Cybertruck_97.jpg

Tesla kaže da može odobriti iznimke nekim osobama koje žele prodati svoj Cybertruck unutar prve godine, ali moraju dobiti pismenu suglasnost. Ako se tvrtka složi, ili će otkupiti automobil po sniženoj cijeni - oduzimajući 0,25 dolara po milji vožnje, plus troškove habanja i troškove eventualnih popravaka - ili će vlasniku dopustiti da ponovno proda vozilo trećoj strani. Tesla će Cybertruck prvo pustiti u prodaju samo odabranom broju kupaca, a masovna proizvodnja neće započeti do 2024. godine, pa je prirodno da tvrtka pokušava preduhitriti preprodavače koji žele profitirati od rijetkosti vozila.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next