Biz Tech web portal powered by vidi logo2

AI aplikacija za upoznavanje može pronaći savršenog partnera uz pomoć selfieja Istaknuto

AI aplikacija za upoznavanje može pronaći savršenog partnera uz pomoć selfieja

Aplikacija za upoznavanje tvrdi da koristi AI pogonjen softver za prepoznavanje lica kako bi pomogla korisnicima pronaći ljubav.

Umjesto da ispunite cijeli profil za upoznavanje, SciMatch samo traži korisnike da učitaju jedan selfie, izvijestio je The Wall Street Journal.

Zatim koristi AI algoritam za analizu karakteristika vaše osobnosti koje prepoznaje u vašem licu i preporučuje potencijalne partnere na temelju njihovih kompatibilnih karakteristika.

Aplikacija je besplatna, ali korisnici mogu platiti kako bi učitali fotografiju poznate osobe za pomoć u pronalasku partnera sličnog izgleda.

Aplikacija su lansirale prošle godine sestre Yanina i Viktoryia Strylets, koje su diplomirale na područjima data science i računalnih znanosti, redom. Temelji se na istraživanju o korelaciji između lica i pet glavnih samoprijavljenih osobinskih karakteristika - neurotičnosti, ekstroverzije, otvorenosti, ugodnosti i savjesnosti.

Istraživanje je zaključilo da strojno učenje može prepoznati „petodimenzionalne personalizirane značajke na temelju statičkih karakteristika lica“.

Međutim, također je napomenuto da postoji ograničen skup podataka i da bi slike profila subjekata također trebale biti korištene kako bi se povećala točnost AI pogonjenih sustava za prepoznavanje lica.

Algoritam za umjetnu inteligenciju SciMatch, nazvan A.I. Ruby, napaja se bazom podataka s milijunima lica koja su povezana s određenim osobinskim karakteristikama, rekla je Yanina Strylets u podcastu Into Tomorrow.

Tehnologija „je mnogo preciznija od ljudskog prosudbe u predviđanju vaših osobinskih karakteristika“ i precizna je 87% vremena, izjavila je.

Dodala je da je stopa odgovora korisnika SciMatch-a od 77% veća od one na Tinderu.

Međutim, aplikacija zvuči kao „pravo čarobnjaštvo“, rekao je Paul Eastwick, profesor psihologije na Sveučilištu Kalifornija, Davis, za Wall Street Journal.

SciMatch nije sam u korištenju umjetne inteligencije za poboljšanje ljubavnog života.

Druge tvrtke poput Match Group, vlasnika aplikacija Tinder, Hinge i OkCupid, najavile su planove za integraciju AI značajki u svoje aplikacije.

Na primjer, Tinder je najavio alat koji pomaže korisnicima odabrati najbolje fotografije za svoje profile.

Korisnici sve više koriste AI alate poput OpenAI-jevog ChatGPT-a kako bi napisali opise profila i generirali „zanimljive“ odgovore, prema istraživanju koje je provela Attractiontruth.

I, naravno, za one koji su odustali od pronalaženja ljudske ljubavi, neki se čak okreću samoj umjetnoj inteligenciji za društvo.

„Osjećaj beskrajne ljubavi u romantičnom kontekstu mijenja igru: mijenja način na koji gledate svijet, mijenja vaše raspoloženje i to je paradigmski pomak“, rekao je jedan muškarac koji je ranije rekao Insideru da je razvio osjećaje prema AI chatbotu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next