Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Spanu rasli prihodi, usprkos padu na tržištu Ukrajine Istaknuto

Nikola Dujmović Nikola Dujmović

Prema nerevidiranim financijskim rezultatima, prihodi Span Grupe u 2022. godini iznose 829,7 milijuna kuna, što predstavlja porast od osam posto u odnosu na 2021.

EBITDA prije jednokratnih stavki porasla je za 48 posto te je na kraju 2022. godine iznosila 72 milijuna kuna. EBITDA nakon jednokratnih stavki porasla je u promatranom razdoblju za 65 posto i iznosi 70,1 milijun kuna.

Neto dobit Span Grupe na kraju 2022. godine iznosila je 50,7 milijuna kuna, što je povećanje od 113 posto u odnosu na 2021.

Najveći rast prihoda u Grupi ostvarili su odjeli Razvoj softvera i poslovnih rješenja (+62 posto) te Infrastrukturne usluge, Cloud i Cyber security, koje je u promatranom razdoblju ostvarilo rast od 49 posto.

Zaposlili 228 novih djelatnika

Smanjenje prihoda u segmentu Upravljanje softverskom imovinom i licenciranje proizlazi iz pada prihoda na tržištu Ukrajine, gdje je Microsoft omogućio Spanovim korisnicima besplatno korištenje svojih proizvoda i usluga do kraja 2022. Pad prihoda na tom tržištu u potpunosti je nadomješten rastom prihoda na drugim tržištima i u ostalim segmentima poslovanja.

Udio prihoda koje je Grupa tijekom 2022. ostvarila na inozemnim tržištima iznosio je 68 posto. Najznačajniji rast zabilježila su tržišta Hrvatske i SAD-a.

Span je tijekom zadnjeg tromjesečja 2022. pokrenuo digitalnu platformu span.zone, koja poslovnim korisnicima omogućava upravljanje postojećim licencama i cloud uslugama.

"Okolnosti koje su nas pratile u 2022. postavljale su izazove, ali i stvarale nove poslovne prilike.

Bila je to godina u kojoj smo učinili sve kako bismo pomogli našim ukrajinskim kolegama, ali i godina u kojoj smo odradili neke od najvećih projekata u povijesti Spana. Povećana tržišna potražnja pred nas je stavila i izazov pronalaska novih stručnjaka. Tijekom 2022. u Spanu smo zaposlili 228 novih kolega i u novu godinu ušli kao tim koji broji više od 800 spanovaca.

Strateški ostajemo usmjereni na rast usluga s visokom dodanom vrijednošću s fokusom na područja clouda i cyber securityja”, istaknuo je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik uprave Spana.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next