Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Traže se startupovi za novu generaciju Nuqleusa Istaknuto

Traže se startupovi za novu generaciju Nuqleusa

Startupovi će rješavati izazove koje su zadali AVL-AST, GDi, Infobip, InfoDom, Končar Digital i Rimac Technology.

Kako bi znanstvenici dobili još kompletniju potporu u komercijalizaciji rezultata znanstvenih istraživanja kroz osnivanje startupa, u sklopu Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT) pokrenut je prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus.

Nuqleus želi povezivanjem industrije, znanstveno-istraživačkih institucija i startup ekosustava pomoći razvoju deep-tech startupa – od ideje do izlaska na tržište.

Iznikao je iz startup inkubatora SPOCK zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), kroz koji je dosad prošlo šest generacija studentskih i znanstvenih startupa. U zadnje dvije generacije SPOCK-a 30 posto startupa je osnovalo tvrtku i zajedno prikupilo više od sto tisuća eura za nastavak razvoja poslovanja.

Sudjeluju i PMF,FOI i FSB

Otvorene su prijave za novu generaciju. Zainteresirani startupovi mogu se javiti do 15. siječnja 2023. godine.

Nuqleusovi industrijski partneri AVL-AST, GDi, Infobip, InfoDom, Končar Digital i Rimac Technology zadali su izazove čijem se rješavanju prijavitelji mogu posvetiti kroz program.

U Nuqleusovom programu moguće je sudjelovati na dva načina:

• prijavom vlastitog projekta/ideje ili

• prijavom u svojstvu stručnjaka koji želi svoju stručnost i iskustvo uložiti u izgradnju prijavljenih ideja i/ili rješavanje izazova naših industrijskih partnera.

Osim industrijskih partnera, timovima u Nuqleusu na raspolaganju će biti i pomoć dva odbora:

• investicijski odbor u kojem su hrvatski investitori Božidar Pavlović (AYMO Ventures), Luka Abrus (FIVE), Damir Sabol (Photomath), Alan Sumina (Nanobit), Izabel Jelenić (Infobip) i Jakob Gajšek (Ljubljanski univerzitetni inkubator)

• znanstveni odbor u kojem su profesori s FER-a: Sven Lončarić, Dubravko Babić, Ivan Petrović, Mislav Grgić i Mario Kovač

Uz FER kao organizatora programa, znanstveni partneri Nuqleusa su Prirodoslovno-matematički fakultet, Fakultet organizacije i informatike te Fakultet strojarstva i brodogradnje.

Više: Nuqleus

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next