Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Stiže fond za pomoć kripto tvrtkama, na pomolu i akvizicije Istaknuto

Stiže fond za pomoć kripto tvrtkama, na pomolu i akvizicije

Mjenjačnica kriptovaluta Binance stvorit će fond vrijedan oko milijardu američkih dolara za moguću kupovinu imovine tvrtki u nevolji u digitalnom sektoru.

Najavio je to u razgovoru za Bloomberg News glavni izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao, a prenosi Reuters.

Pokaže li se kako milijarda neće biti dovoljna, Zhao je rekao kako mogu izdvojiti i veći iznos. Također namjerava preuzeti dio imovine posrnule mjenjačnice FTX kad na red dođe sudska likvidacija te tvrtke, za koju smatra kako ju je moguće spasiti i kako bi mogla biti vrijedna zanimanja.

"FTX je trebalo propitati ranije"

Američki ogranak te tvrtke poslat će novu ponudu za Voyager, tvrtku za pozajmice kriptovaluta, nakon što ju FTX nije uspio preuzeti. Pokušaj akvizicije mogao bi naići na prepreke jer je moguće kako bi taj potez mogao ugroziti američke nacionalne interese kad je riječ o sigurnosti.

Tijekom konferencije u Abu Dhabiju prošlog tjedna Zhao je napomenuo kako postoji značajan interes za formiranje fonda za oporavak. Taj fond Binance priprema kako bi pomogao projektima koji se bave kriptovalutama i koji muku muče s likvidnošću nakon propasti mjenjačnice FTX.

Svrha fonda bila bi "smanjenje daljnjih kaskadnih negativnih posljedica urušavanja FTX-a". Također bi trebao biti bez naročito čvrste strukture, transparentan i pokrenut uskoro.

Više kripto tvrtki imalo je milijunske depozite u FTX-u. Tvrtka za trgovanje kriptovalutama Genesis tijekom prošlog tjedna je obustavila dio svog poslovanja povezan s pozajmicama, dok se u BlockFiju navodno pripremaju na stečaj.

Zhao je također rekao kako mu je žao što je dopustio da FTX toliko naraste prije no što je počeo propitivati njihovo poslovanje javno.

Komentirajući navode prema kojima bi i Genesis mogao otići u stečaj, Zhao je upozorio kako bi moglo biti još nekoliko takvih slučajeva. Ipak, uvjeren je kako će s industrijom kriptovaluta u cjelini biti sve u redu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next