Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Netflix zaustavio pad korisnika, kreće u obračun s dijeljenjem lozinki Istaknuto

Netflix zaustavio pad korisnika, kreće u obračun s dijeljenjem lozinki

Netflix je tijekom tri mjeseca od lipnja do rujna 2022. godine uspio steći 2,41 milijun novih pretplatnika na globalnoj razini.


Taj je broj više nego dvostruko veći nego što je Netflix predviđao prije početka prošlog tomjesječja. Uspjeh su u ponajvećoj mjeri pripisali četvrtoj sezoni serije "Stranger Things" te filmovima "The Gray Man" i "Purple Hearts".

Ostvarili su 7,93 milijarde američkih dolara prihoda (očekivalo se 7,83 mlrd. USD), uz zaradu po dionici od 3,1 USD (naspram očekivanih 2,13 USD).

Najavili su također kako će s početkom 2023. godine krenuti u obračun s dijeljenjem lozinki, praksom koju se koristi kako bi se izbjeglo plaćanje pretplate. Uz to će i omogućiti dijeljenje korisničkih računa stvaranjem plaćenih podračuna namijenjenih obitelji i prijateljima.

Najviše novih korisnika u Aziji

Većina rasta broja korisnika ostvaren je u regiji Azije i Pacifika, u kojoj je zabilježeno 1,43 mil. novih pretplatnika. Na tržištu Kanade i Sjedinjenih Država dodali su ih tek 100 tisuća.

Šef financija Netflixa Spencer Neumann rekao je kako su zadovoljni napretkom, ali kako broj korisnika ne raste dovoljno brzo, piše CNBC.

Od idućeg kvartala Netflix više neće prognozirati broj korisnika koji plaćaju pretplatu, ali će uključivati tu brojku u redovna tromjesječna izvješća o poslovanju. Sad očekuju kako će dodati 4,5 mil. pretplatnika tijekom svog prvog fiskalnog kvartala i ostvariti 7,8 mlrd. USD prihoda, ponajviše zbog valutnih pritisaka u inozemstvu.

Tijekom studenog bi trebali uvesti model pretplate uz oglase na tržišta 12 država. Nadaju se kako će donijeti porast broja pretplatnika tijekom vremena.

U međuvremenu u Europskoj uniji raste broj onih koji smatraju kako tehnološke tvrtke poput Netflixa, koje su veliki potrošači raspoloživih resursa, trebaju sudjelovati u financiranju mrežne infrastrukture putem plaćanja naknade lokalnim telekom operatorima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next