Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U Hrvatskoj izdano više od dva milijuna digitalnih COVID potvrda Istaknuto

U Hrvatskoj izdano više od dva milijuna digitalnih COVID potvrda

Od 1. lipnja ove godine hrvatski nacionalni sustav tvrtke AKD izdao je više od dva milijuna europskih digitalnih COVID potvrda.

Sustav je počeo s radom mjesec dana ranije nego u drugim državama članicama Europske unije. Kako tvrde u Agenciji za komercijalnu djelatnost (AKD), dosad nije zabilježena nijedna poteškoća ili greška u radu.

Europske digitalne COVID potvrde u Hrvatskoj trenutno izdaje više od 8.500 jedinstvenih izdavatelja, od čega su 450 djelatnici HZZO-a, četiri tisuće djelatnici laboratorija za testiranje, a 4.500 djelatnici ljekarni.

Pozitivna iskustva korištenja rezultirala su i povećanim interesom za platformu e-Građani, naglasili su u AKD-u. Broj korisnika te platforme je u navedenom razdoblju povećan za 120 tisuća korisnika. Za preuzimanje europske digitalne COVID potvrde koristilo ju je više od 600 tisuća građana.

Milijun posjetitelja središnjeg web odredišta

Zasebna aplikacija CovidGO dosad je preuzeta više od 300 tisuća puta. Ova aplikacija dostupna za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS služi za provjeru valjanosti i pohranjivanje COVID potvrda u digitalni novčanik. Digitalni novčanik brine i o statusu EU digitalne COVID potvrde – datum valjanosti ispisan je u aplikaciji, a zelena kvačica √ ili crveni X signaliziraju o trenutnom statusu potvrde u skladu s hrvatskim pravilima verifikacije.

Građani koji svoju potvrdu prime putem e-maila na mobilnom uređaju istu mogu spremiti u digitalni novčanik klikom na poveznicu iz e-maila u kojem se nalazi i lozinka. Ranije izdane potvrde građani mogu spremiti skeniranjem QR koda te unošenjem lozinke s potvrde.

Središnje informativno mjesto kada je riječ o europskim digitalnim COVID potvrdama i dalje je web stranica www.eudigitalnacovidpotvrda.hr, koju je od 1. lipnja posjetilo više od milijun jedinstvenih korisnika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next