Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Drone Pilot Academy: FOI učenicima i studentima nudi edukaciju za pilote dronova Istaknuto

Drone Pilot Academy: FOI učenicima i studentima nudi edukaciju za pilote dronova

Prateći svjetske trendove te u skladu s nadležnim pravnim regulativama Fakultet organizacije i informatike (FOI), u suradnji s Varaždinskom županijom i Europskim Talent Centrom Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije razvio je Drone Pilot Academy – edukaciju za pilote dronova namijenjenju učenicima srednjih škola i studentima.


„Edukacijom želimo stvoriti mlade pilote koji će na odgovoran način koristiti naš zračni prostor. Ovim partnerstvom Varaždinska županija podiže ljestvicu kvalitete obrazovne ponude i nameće se kao vodeća županija u tehnološkim inovacijama u obrazovanju. Ponosni smo što se pokreće ova akademija i što ćemo putem edukacija dati zajednički doprinos da se nove tehnologije primjenjuju odgovorno i na siguran način.“ – istaknula je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.
Drone Pilot Academy je skup radionica koje će se održavati na području općine Beretinec.

S Zagorec zamjenica zupana

 

Edukacijom partneri žele osposobiti učenike i studente da na odgovoran način upravljaju bespilotnim letjelicama pridržavajući se pri tome zakonskih regulativa Europske unije i Republike Hrvatske i nauče njihovu primjenu u različitim područjima.

Posebnu vrijednost edukacije daju i podupiratelji samog projekta: Elektrostrojarska škola Varaždin, tvrtka Orqa d.o.o., Looma, Limitless Design i Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo čiji su stručnjaci uključeni u provedbu edukacije.

„Na FOI-ju neprestano radimo na jačanju obrazovne ponude kako za naše studente tako i za širu zajednicu u kojoj djelujemo. Naša je društvena odgovornost da doprinosimo zajednici u kojoj djelujemo, što najbolje radimo kroz ono u čemu smo jaki – kvalitetno obrazovanje koje omogućuje jačanje konkurentnosti i dugoročni ekonomski razvoj.“ – istaknula je dekanica FOI-ja prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep te naglasila da edukacija polaznicima omogućuje da na siguran način pristupe ispitu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo te steknu dozvolu za upravljanje bespilotnim letjelicama.

N BEgicevic REdep dekanica FOI

Edukacija, u trajanju od 5 radnih dana, namijenjena je prvenstveno učenicima srednjih škola i studentima. Rad u malim grupa, s osiguranom opremom za sve polaznike te iskusnim stručnjacima, jamči individualan pristup i kvalitetan prijenos znanja koji će obuhvatiti teorijska znanja i praktičnu primjenu. Uz teorijsko znanje iz područja fizike, elektronike, komunikacije i multimedije neophodno za upravljanje letjelicom, polaznici će naučiti praktična znanja i steći iskustvo letenja.

„Od neprocjenjive je važnosti da polaznici steknu vještinu upravljanja bespilotnim letjelicama kako bi mogli njima sigurno upravljati. Stoga smo u praktičnom dijelu pripremili program koji uključuje održavanje i upravljanje dronovima kroz simulaciju samostalnih letova u simulatoru nakon čega su polaznici spremni za najuzbudljiviji dio edukacije – samostalne letove na otvorenom prostoru!“ – ističe doc. dr. sc. Boris Tomaš, docent na Fakultetu organizacije i informatike i jedan od pokretača edukacije.

Letjeti odgovorno nikad nije bilo jednostavnije! Približite nebo i priključite se prvoj generaciji dron pilota!– poručuju organizatori i pozivaju sve zainteresirane da se za dodatne informacije obrate na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Prijave za prvu radionicu su do 25.08.2021. godine (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), a radionica će se održavati od 30.08. do 03.09.2021. Broj polaznika je ograničen.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next