Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Što je sve Apple predstavio za poslovnjake? Pogledajte! Istaknuto

Što je sve Apple predstavio za poslovnjake? Pogledajte!

Apple je tijekom godišnje konferencije Worldwide Developers predstavio niz noviteta zanimljivih ako vam je poslovna strana IT-ja bliska. Donosimo kratki pregled.

Među hrpom novih značajki koje će donijeti novo izdanje operativnog sustava iOS 15 je mogućnost postavljanja zasebnih privatnih i poslovnih korisničkih profila (Personal i Work) kako bi vam stizale relevantne obavijesti rijekom određenih dijelova dana.

U aplikaciju za e-poštu Mail dodana je značajka Mail Privacy Protection, koja će vam omogućiti određivanje koje će podatke dijeliti s drugim aplikacijama. Tako, recimo, možete sakriti svoju IP adresu i lokaciju, ali i onemogućiti praćenje jeste li otvorili poslani vam e-mail.

Nove sigurnosne značajke, ali ne za sve

U Mail, Safari i iCloud ugrađena je značajka Hide My Email, s kojom možete napraviti neograničen broj jedinstvenih nasumičnih adresa e-pošte koje bivaju preusmjerene u vaš digitalni poštanski sandučić. Korisno za smanjivanje broja neželjenih e-poruka i pokušaja prijevare.
Ta značajka, doduše, neće biti dostupna u Kini, Saudijskoj Arabiji i drugim državama, piše Tech Crunch.

Appleov servis u računalnom oblaku također je dobio vlastitu virtualnu privatnu mrežu Private Relay, pomoću koje će biti moguče u potpunosti enkriptirati promet putem web preglednika Safari.

Izdanje iPadOS 15 za Appleova tablet računala dobilo je nove značajke za obavljanje više zadaća odjednom i dio u kojem možete brzo prijeći iz jedne aplikacije u drugu, odnosno pokrenuti ih usporedno ako želite. U Notes su dodani novi alati za suradnju, kao i brze bilješke korištenjem digitalne olovke Apple Pencil.

Nova inačica operativnog sustava Monterey dobila je značajku Universal Control, pomoću koje je moguće koristiti računalo Mac i iPad s jednim trackpadom ili računalnim mišem, uključujući i drag-and-drop prijenos datoteka između ta dva uređaja.

Apple je također omogućio trećim stranama izradu aplikacija za digitalnu pomoćnicu Siri za uređaje iz kategorije pametnog doma. te potvrdio kako će podržavati standard Matter kako bi uređaji različitih proizvođača mogli funkcionirati jedni s drugima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next