Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Digitalna trgovina bitka je koju se vodi svaki dan, kaže šef Nabave.net Istaknuto

Šime Essert (lijevo) i Josip Maslać Šime Essert (lijevo) i Josip Maslać Nabava.net

Početkom dvijetisućitih godina domaća je digitalna trgovina bila tek u povojima. Bilo je to pravo vrijeme za pokretanje brojnih pionirskih pothvata.

Dok se većina drugih odlučivala na otvaranje webshopova - uz savladavanje nemalog broja prepreka - Šime EssertJosip Maslać krenuli su drugim putem. Postavili su te davne 2001. godine temelje za jedan od najdugovječnijih web projekata te vrste.

Tako je nastala Nabava.net, specijalizirana web stranica za pretraživanje ponude internetskih trgovina. U međuvremenu se mijenjala i prilagođavala novonastalim okolnostima, s više ili manje uspjeha, ali uvijek dovoljno kako bi opstala.

Danas okuplja 250 internetskih trgovina s više od 1,5 milijuna proizvoda u više od 160 kategorija, 2,5 milijuna pregleda stranica i pola milijuna korisnika mjesečno, prema podacima koje su podijelili u obljetničarskom priopćenju za javnost. Essert i Maslać su poslovanje proširili u Sloveniju i Srbiju, ali i razvili vlastitu aplikaciju za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS.

Cilj: I dalje rasti

Pitali smo Esserta, danas glavnog izvršnog direktora Nabave, što je drukčije u odnosu na vrijeme kad su počinjali.

"Danas više ne postoji nešto što ne možete kupiti preko digitalne trgovine. Jednostavnost kupovine jako je napredovala, kao i načini plaćanja. Proces kupovine je jako ubrzan - naplata je samo jedan klik daleko. Nakon što kupac kupi robu može je online pratiti sve dok ne stigne pred njegova vrata. Broj online trgovina i dalje svake godine raste - bez obzira na gigante interneta uvijek postoji mjesta za nove izazivače u online prodaji", naveo je Essert za IT Biz Crunch.

S druge strane, kupac je još više u središtu pozornosti.

"Tko ne ide kupcu u susret, ostat će bez njega. Kupac želi dobru informaciju, kvalitetan proizvod, brzu i po mogućnosti besplatnu dostavu, nisku cijenu te podršku i sigurnost u slučaju reklamacije. Onaj tko bude najbolji u tim potrebama osvojit će najviše kupaca. Ta se bitka vodi svaki dan", istaknuo je Essert.

Što se Nabave tiče, dodaje, njena je glavna uloga pomoći u traženju proizvoda i trgovina u kojima ih mogu kupiti. Cilj im je tijekom nadolazećih godina nastaviti rasti, kako brojem trgovina i kategorija koje nude, tako i brojem posjetitelja.

"Želimo pratiti trendove i nuditi nove usluge koje će još više pomagati našim posjetiteljima u procesu kupovine", zaključio je Essert.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next