Biz Tech web portal powered by vidi logo2

PlayStation 5 postat će isplativ već u lipnju ove godine Istaknuto

PlayStation 5 postat će isplativ već u lipnju ove godine

U veljači ove godine Sony je objavio kako prodaje novu generaciju svoje igraće konzole PlayStation 5 uz gubitak. To bi se uskoro trebalo promijeniti.

Tijekom lipnja bi japanska korporacija trebala doći na pozitivnu nulu, a do kraja istog mjeseca početi i zarađivati, piše Verge citirajući prezentaciju prikazanu investitorima. Do toga je došlo iznimno brzo, i u situaciji kad ta tvrtka još nije uspjela uhvatiti priključak kako bi ponudom zadovoljila potražnju (velikim dijelom zbog globalne nestašice čipova).

Spomenuti podaci odnose se na standardno izdanje PlayStationa 5, za koje Sony mora osigurati 4K Ultra HD Blu-ray i koje košta dodatnih 100 američkih dolara. Zasad nije jasno je li izdanje PS5 Digital više ili manje profitabilno.

Isplativo prebacivanje igara na PC

Podsjetimo, Sony je s 31. ožujkom ove godine prodao 7,8 milijuna primjeraka konzole PS5 i milijun primjeraka modela PS4. Do kraja 2021. godine trebali bi ih prodati blizu 15 milijuna. Ukupni operativni profit za prošlu godinu dosegnuo je rekordnih 3,14 milijardi američkih dolara, ali je ta tvrtka poslovala slabije u odnosu na očekivanja analitičara.

Prezentacija investitorima je također otkrila kako će hit igra "Uncharted 4: A Thief’s End" - dosad dostupna isključivo za PS4 i PS5 - uskoro biti na raspolaganju i vlasnicima PC-ja. Iz prikazanih podataka čini se jasnim zašto im je to zanimljivo.
Naime, prebacivanje igre "Horizon: Zero Dawn" na PC donijelo je Sonyju više nego dvostruko novca nego što je taj postupak koštao.

U Sonyju također užurbano rade na jačanju servisa u računalnom oblaku PlayStation Now, s ciljem povećanja broja korisnika sa sadašnjih 160 milijuna na jednu milijardu. Kako bi ostvarili taj vrlo ambiciozni cilj najavili su nastavak ulaganja u partnerstva s drugim studijima i studije koji su u njihovom vlasništvu, ne bi li povećali i poboljšali svoju ponudu softvera. Na to će potrošiti oko 184 milijuna USD.

Nedavno je razlučivost streaminga putem servisa PlayStation Now povećana sa 720 na 1080 piksela. U pripremi su također i nadograđeni sustav za virtualnu stvarnost za PS5, kao i tehnologije temeljene na umjetnoj inteligenciji.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next