Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ispis je važan: 83% djelatnika u IT-u ne može zamisliti ured bez papira

Ilustracija Ilustracija

U istraživanju koje je tvrtka Epson Europe provela među 3639 donositelja odluka u IT branši diljem Francuske, Njemačke, Italije i Velike Britanije su saznali da je vjerojatno najmanje zapaženi dio uredskog hardvera - pisač - zapravo jedan od esencijalnih dijelova poslovanja, kako sada, tako i u budućnosti. U provedenom istraživanju im je 86% ispitanika reklo da bi pisače trebalo redovito nadograđivati kako bi se iskoristila današnja inovativna rješenja povezivosti, kvalitete ispisa te uštede. Njih 85% misli da bi organizacije gdje su zaposleni trebale nastaviti ulagati u tehnologije ispisa, a 77% smatra da su im pisači na radnom mjestu neophodni za učinkovit rad. 

Koliko pisači zapravo utječu na učinkovitost na radnom mjestu svjedoči podatak da 86% djelatnika zaista misli da bi bili manje učinkoviti bez pisača, dok je 49% reklo da bi ta šteta bila "značajna". Što se tiče produktivnosti, ukidanjem pisača bi se izgubilo 27% iste svaki tjedan, a zaposlenicima u organizacijama bi najviše nedostajao ispis izvještaja ili brošura. Taj podatak ne čudi, jer su po istraživanju upravo izvještaji i brošure vrsta dokumenta koju najviše korisnika ispisuje (16%), slijede ih privici elektroničke pošte (15%) te poruke elektroničke pošte (14%).

Kao što je moguće iščitati iz prethodnih informacija, pisači se još uvijek itekako koriste na radnim mjestima, a 88% ispitanika kaže da ih koristi svaki dan i u prosjeku ispisuju 21 dokument, 93% misli da je znanje ispisivanja dokumenata važno za doprinos organizaciji, a 61% misli da će prije pogriješiti ako pripremaju dokument u elektroničkom obliku, nego u ispisu. Narednih godina ostaje na proizvođačima da ulažu nove tehnologije i metode ispisa, kako bi one odgovarali najvišim standardima uštede, ekološke učinkovitosti te istovremeno zadovoljali visoke kriterije IT organizacija.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next