Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Fortino Capital investira u Cenosco Istaknuto

Fortino Capital investira u Cenosco

Fortino Capital Partners, europski investitor u softverska rješenja, najavljuje svoje ulaganje u Cenosco, nizozemskog stručnjaka u području softvera za integrirano upravljanje imovinom.

Cenosco je društvo sa sjedištem u Den Haagu, a lokalno je prisutno i u Hrvatskoj. Ovo društvo ima 75 zaposlenika i posluje u 30 zemalja, a njegov je softver implementiran u otprilike 100 postrojenja diljem svijeta.

Cenosco softver djeluje u samom srcu imovine teških industrijskih postrojenja kao što su industrija nafte i plina, kemijska industrija, energetska industrija i industrija komunalnih usluga. Riječ je o mrežnom alatu za upravljanje integritetom imovine koji korisnicima omogućuje donošenje odluka o pametnom pregledu i održavanju radi povećanja sigurnosti, dostupnosti imovine i nižih troškova upravljanja imovinom.

Nakon 20 godina organskog rasta, osnivači Cenosca odlučili su da je pravo vrijeme za privlačenje vanjskog partnera koji bi podržao društvo u sljedećoj fazi rasta kako bi se aktivirao puni potencijal njegova softvera. Cenosco će nastaviti ulagati u razvoj proizvoda i to u uskoj suradnji s partnerima. Osim toga, prioritet će biti daljnja profesionalizacija organizacije, o čemu svjedoči i značajan broj planiranih zapošljavanja za 2021. godinu u području općeg upravljanja, stručnim područjima kao i u ostatku društva.

Mischa Simonis, suosnivač i generalni direktor u Cenoscu: „Radujemo se što je Fortino Capital novi član Cenosca. Fortino će donijeti važnu razinu stručnosti u području B2B softvera i stabilnu mrežu koja će Cenoscu omogućiti daljni i snažniji rast. S našim 20+ godina iskustva i našim snažnim partnerstvima u naftnoj i plinskoj industriji dobro smo pozicionirani da imamo koristi od mogućnosti koje će ovo tržište donijeti sa starenjem postrojenja i novim fokusom na digitalizaciju."

Fortino Capital ulaže u Cenosco zajedno s trenutnom upravom (tj. osnivačima), koja će i dalje ostati operativno aktivna u ostvarenju najavljene sljedeće faze rasta. Za Fortino Capital Cenosco je 22. po redu softverskih ulaganja u B2B i 7. platforma za ulaganja vlastitog fonda za rast privatnog kapitala.

Wouter Van de Bunt, partner u društvu Fortino Capital: „Doista smo impresionirani postignućima društva Cenosco u posljednjih 20 godina. Izradili su vrhunski proizvod koji ima potencijal postati standard na tržištu integriranog upravljanja imovinom. Cenosco se također savršeno uklapa u kriterije ulaganja našeg fonda za rast kapitala: tu su softver ključan za uspješnost poslovanja, snažan i profitabilan rast, globalna prisutnost, i ogromne mogućnosti daljnjeg rasta. Iznimno nam je drago što ćemo, zajedno s osnivačima, podržati Cenosco u njegovoj sljedećoj, ubrzanoj fazi rasta.”

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next