Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kingston prodaje Hyper X gaming diviziju HP-u za 425 milijuna dolara Istaknuto

Kingston prodaje Hyper X gaming diviziju HP-u za 425 milijuna dolara

Tvrtka HP uskoro će postati vlasnikom Kingstonove HyperX gaming divizije koja obuhvaća čitav niz perifernih uređaja za videoigre, uključujući slušalice, tipkovnice, miševe, podloge za miševe, USB mikrofone i dodatke za konzole.

„HyperX proizvodi su dizajnirani kao odgovor najrigoroznijim zahtjevima svih igrača, pružajući im pobjedničku prednost i pomažući im da ostanu na vrhu svoje igre“, rekao je John Tu, suosnivač i izvršni direktor Kingstona. „Obje naše tvrtke napreduju zato što se fokusiramo na svoje zaposlene i dijelimo iste osnovne vrijednosti i kulturu. David Sun (suosnivač i generalni direktor) i ja smo sagledali mogućnosti za HyperX poslovanje i njegove zaposlene i obojica smo shvatili da ova promjena donosi svjetliju budućnost HyperX-a.“

HP se posljednjih godina jako fokusirao na gaming sa svojim brendom OMEN i ekosustavom hardvera, softvera, sadržaja i usluga. Tvrtka nastavlja s napretkom u ovom segmentu s uređajima poput prijenosnih računala OMEN 15 i HP Pavilion Gaming 16. Osim uređaja, HP pokreće softverske inovacije pomoću OMEN Gaming Huba, a dodavanje HyperX-a u širi HP-ov gaming ekosustav dodatno će mu proširiti poslovanje usmjereno gaming tržištu.

Prema dogovorenim uvjetima, HP će za akviziciju platiti 425 milijuna dolara, a Kingston će zadržati DRAM, flash i SSD proizvode za igrače i entuzijaste.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next