Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Prva hrvatska poslovna aplikacija u Microsoft Store dućanu s 35 milijuna aplikacija Istaknuto

Prva hrvatska poslovna aplikacija u Microsoft Store dućanu s 35 milijuna aplikacija

Poslovni informacijski sustav namijenjen malim poduzetnicima, RIVA mini ERP, prva je hrvatska poslovna aplikacija autorizirana od Microsofta i raspoloživa na platformi Microsoft Store.

Aplikacija RIVA mini ERP je koncipirana tako da malom poduzetniku omogući da sve svoje uobičajene svakodnevne poslovne procese obavlja na jednostavan, siguran i razumljiv način. To je tako jer je fokus upravo na poslovnim procesima umjesto, kako je uobičajeno, knjigovodstvenim knjiženjima po računovodstvenim kontima. Aplikacija nudi iznimne mogućnosti i brojne funkcionalnosti, a malom poduzetniku osigurava slobodu, jer ne ovisi o svakodnevnim aktivnostima u vanjskim servisima.

Cijeli sustav je napravljen tako da korisnik ne ovisi o konstantnoj podršci jer, osim što je mala vjerojatnost da će nešto pogriješiti, ako do greške i dođe sustav je može jednostavno ispraviti sam. Program se kontinuirano razvija i dodaju se nove funkcionalnosti koje su odmah dostupne svim korisnicima.

Sustav je iznimno kompaktan, jer umjesto da je rađen uz pomoć uobičajenih generatora koda koji produciraju glomazne i trome programe, RIVA mini ERP je rađen u C++-u pa je, osim kompaktnosti, program brz i na slabijem i starijem hardveru.

Jedna od zanimljivosti je da je cijeli sustav, zajedno sa svim podacima, veličine svega 15 MB te ga je moguće staviti na memory stick i pokretati ga s bilo kojeg računala za kojim se korisnik u tom trenutku nalazi, osiguravajući mu tako veliku mobilnost i fleksibilnost u smislu IT infrastrukture i radnog vremena.

Sustav RIVA mini ERP zasad je u verziji samo za hrvatske korisnike, no pripremaju verzije i za druge zemlje EU. Namijenjen je malim poduzetnicima s do 30 zaposlenika koji koriste usluge vanjskog knjigovodstvenog servisa s ciljem smanjivanja ovisnosti poduzetnika o vanjskom servisu.

Sustav je razvila tvrtka HKing koju je osnovao FER-ovac Hrvoje Kotnik koji kaže da su za njezin razvoj uložili više od 15.000 radnih sati, nekoliko godina testiranja i proveli dodatna testiranja kako bi bio uvršten u ponudu Microsoft Storea.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next