Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Rimac Automobili i KW Suspension podešavaju ovjes C_Two za cestu i trkaću stazu Istaknuto

Rimac Automobili i KW Suspension podešavaju ovjes C_Two za cestu i trkaću stazu

Da vrhunski sportski automobil ne treba biti rezerviran samo za staze dokazuje i novi Rimac C_Two koji je sve bliži serijskoj proizvodnji. Dokaz su i završna fina podešavanja ovjesa koji se mora ponašati jednako dobro i na cesti i na trkaćoj stazi.

U suradnji s KW Suspension, dinamičko ponašanje modela C_Two se kalibrira nebrojeno mnogo puta. Mora zadovoljiti mnoge vrste podloga – savršenu trkaću stazu, otvorenu cestu i autocestu, a za sve se koristi posebna oprema za razvoj ovjesa.
Ta oprema omogućuje računalnu pripremu virtualnih površina po kojima se automobil vozi. Mogu se rekreirati čitave staze ili određene dionice cesta sa svim neravninama i ostalim nesavršenostima ceste.
Zahvaljujući tom uređaju tvrtke KW i izbrušenosti od strane tvrtke Rimac, novi C_Two je opremljen elektronički podesivim amortizerima a mogućnošću aktivnog podešavanja visine vozila, a sve kako bi iz svog budućeg automobila vozači mogli izvući najbolje performanse, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nakon što završe računalna testiranja i podešavanja, model C_Two kreće u novu rundu testiranja na stazi, a sve kako bi se provjerilo je li podešavanje bilo dovoljno dobro ili ne. To će ujedno biti i završna testiranja, jer će serijska izvedba modela C_Two biti predstavljena kroz par mjeseci.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next