Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatski Memgraph prikupio 6,7 milijuna dolara investicija od Microsofta i velikih investicijskih fondova Istaknuto

Hrvatski Memgraph prikupio 6,7 milijuna dolara investicija od Microsofta i velikih investicijskih fondova

Hrvatski startup Memgraph, koji je razvio jednu od najbržih graf baza podataka na svijetu, omogućuje tvrtkama prikupljanje i dobivanje brzih graf analitika podataka, s ciljem otkrivanja važnih skrivenih informacija.

Graf baze podataka već dugo koriste najveće tehnološke tvrtke poput Googlea, Facebooka i Amazona za potrebe moćnih algoritama koji omogućuju analize ponašanja korisnika, rangiranje web stranica i preporuke proizvoda, a rješenje koje nudi Memgraph je brže od njihovih rješenja i mogu ga koristiti sve tvrtke koje imaju potrebu prikupljanja takvih i sličnih podataka u realnom vremenu. Mogućnosti primjene Memgraphovih graf baza podataka su velike na brojnim područjima, uključujući financijski, energetski i IT sektor. 

Iz tog razloga Memgraph su prepoznali veliki investitori među kojima se nalaze Microsoftov M12 fond i tvrtke Counterview Capital, In-Q-Tel, Mundi Ventures, Heavybit i ID4 Ventures, koje su hrvatskoj tvrtki omogućile prikupljanje ulaganja u visini od čak 6,7 milijuna dolara.

Tvrtka s 18 zaposlenika u Zagrebu i dvoje u Londonu, prikupljena sredstva namjerava utrošiti na proširivanje pa su na njezinoj službenoj web stranici već oglašena slobodna radna mjesta za developere i inženjere.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next