Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Top 5 igara na Steamu po zaradi Istaknuto

Top 5 igara na Steamu po zaradi

Prema statistikama koje donose analitičari SafeBettingSitesa, pet najpopularnijih igara na Steamu je zaradilo više od 2 milijarde dolara.

Podaci SafeBettingSitesa koji se odnose na razdoblje između datuma lansiranja na Steam platformi do kolovoza 2020., ukazuju da je najveću zaradu osvojila igra PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), čija prodaja je njezinim autorima prihodovala čak 730 milijuna dolara, odnosno 35,9 posto od ukupne zarade top 5 igara na Steamu.

Na drugom mjestu je Grand Theft Auto V (GTA V), koji je ostvario prihode u visini od 470 milijuna dolara, dok je treći The Witcher 3: Wild Hunt.
Pomalo iznenađujuće, četvrto i peto mjesto po zaradi zauzimaju Rust s 280 milijuna, odnosno ARK: Survival Evolved s 270 milijuna američkih dolara.

top 5 steam po zaradi

Bez obzira na sve veću konkurenciju u Battle Royale žanru, PUBG je u srpnju ove godine ostvario najveću zaradu u jednom mjesecu s čak 70 milijuna prodanih jedinica, što je porast od nevjerojatnih 3400% u odnosu na svibanj 2017. kada je igra lansirana.

Analitičari ovaj kumulativni godišnji rast prodaje zaključno sa srpnjem 2020. dovode u vezu sa COVID-19 pandemijom, jer su mnogi gameri zbog koronavirusa bili prisiljeni ostati kod kuće, pa im je igranje predstavljalo jednu od najpopularnijih aktivnosti za ubijanje vremena tijekom lockdowna.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next