Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Canon EOS DSLR, Mirrorless i PowerShot fotoaparate sada možete koristiti kao web kameru Istaknuto

Canon EOS DSLR, Mirrorless i PowerShot fotoaparate sada možete koristiti kao web kameru

DSLR fotoaparati sigurno nisu namijenjeni da ih koristite kao web kamere, jer su preskupi za to, pa do sada nije bilo potrebe da imaju i tu mogućnost.

Međutim u ovo doba "lockdowna" sve što može poslužiti za video streaming sadržaja, konferencijske video chatove putem Microsoft Teamsa i Zooma te video pozive s prijateljima je dobro došlo, pa je Canon odlučio izdati alat pod nazivom OS Webcam Utility Beta, koji omogućuje da Canon DSLR koristite upravo za te svrhe, odnosno kao web kameru za Windows 10 PC računalo.

Upute za preuzimanje i instaliranje ovog alata možete pronaći na ovoj poveznici, gdje ćete odabrati svoju EOS DSLR kameru, ili neki od podržanih EOS Mirrorless, odnosno PowerShot fotića, kliknuti na njega, otići na stranicu podrške i kliknuti na "Drivers&Dowloads tab. Nakon što s popisa operativnih sustava odaberete Windows 10 (x64) i pronađete "EOS Webcam Utility Beta", kliknite na SELECT gumb i potom na download kako biste započeli preuzimanje.

Reklo bi se da je ovo malo "overpowered" za korištenje DSLR-a kao web kamere, ali ako nemate drugo rješenje sigurno će vam dobro doći.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next