Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Otvorene prijave za EU hackathon #EUvsVirus protiv koronavirusa Istaknuto

Otvorene prijave za EU hackathon #EUvsVirus protiv koronavirusa

Europska komisija pokrenula je inicijativu za borbu protiv koronavirusa panEU Hackathon #EUvsVirus čiji cilj je zajedničko razvijanje inovativnih rješenja na područjima visokih tehnologija, niskih tehnologija, hardvera, softverskih rješenja i slično, koristeći biotehnologiju, digitalnu tehnologiju, društvenu znanost i druge domene inovacija. 

Hackathon će biti organiziran 24.-26.4.2020., s ciljem sudjelovanja 60.000 tvrtki, inovatora, nevladinih organizacija i otvoren je europskoj zajednici inovatora, start-up-ova, proizvođača, trgovaca, javnih i privatnih kupaca, krajnjih korisnika i ostalim dionicima inovacijskog ekosustava.

Opća svrha je uskladiti i povezati inovatore, partnere, kupce širom Europe u korist bavljenja neposrednim problemima krize (npr. brza proizvodnja opreme, povećanje proizvodnih sposobnosti, prijenos znanja i rješenja iz jedne zemlje u drugu) na raznim tehnološkim poljima.

Sve je organizirano online, a prijave su otvorene na https://euvsvirus.org/ i traju do nedjelje, 19.4.2020.

Predviđen je razvoj prototipova i rješenja u 6 područja (podijeljenih u 37 izazova): Zdravlje i život; Poslovni kontinuitet; Socijalna i politička kohezija; Rad i obrazovanje na daljinu; Digitalne financije; Ostalo.

Hackathon će početi u petak, 24.4., a sudionici će do nedjelje (26.4.) ujutro raditi na svojim rješenjima, nakon čega slijedi online pitch i odabir najboljih projekata. Ti će projekti biti objavljeni na platformi Europskog inovacijskog vijeća (EIC community platform) i na taj način dobiti pristup krajnjim korisnicima (npr. bolnicama), investitorima, fondacijama i biti usmjereni na aktualne opcije financiranja Europske komisije. To će biti polazna točka duže suradnje između EK i ekosustava inovatora, proizvođača i pokretača diljem Europe u vezi s korona krizom.

Na Hackatonu se očekuje između 20.000 i 100.000 sudionika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next