Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Bankarski izvori tvrde da više od 300 kineskih tvrtki traži zajmove u ukupnoj visini od 8,2 milijarde dolara Istaknuto

Bankarski izvori tvrde da više od 300 kineskih tvrtki traži zajmove u ukupnoj visini od 8,2 milijarde dolara

Prema očekivanjima mnogih analitičara, koronavirus sve više šteti poslovanju brojih kineskih tvrtki i nanosit će im sve veće gubitke, što će epidemija duže trajati. 

Prema pisanju ChinaDailya, kako bi se ublažile posljedice gubitaka izazvanih koronavirusom, kinesko ministarstvo financija kojem je na čelu ministar Liu Ku, zatražilo je od državnih financijskih institucija da se pripreme za "komplicirane i teške scenarije" i pripreme mjere kojima će pružiti financijske i porezne potpore tvrtkama koje se nalaze u teškoj poziciji.

Mada to nije službeno potvrđeno, Reuters tvrdi kako je iz bankarskih izvora saznao da se to odnosi i na velike zajmove kompanijama, pa je navodno već više od 300 kineskih tvrtki zatražilo zajmove u ukupnoj visini od 57,4 milijarde yuana, odnosno 8,2 milijarde dolara kako bi ublažile utjecaj epidemije koronavirusa na svoje poslovanje.

Među njima se nalazi velikakompanija za dostavu hrane Dianping, pružatelj osobnih prevozničkih usluga Didi Chuxing Technology Co, start-up za prepoznavanje lica Megvii Technology Inc, tvrtka za internetsku sigurnost Qihoo 360 Technology Co, ali i proizvođač pametnih telefona Xiaomi Corp, koji navodno traži zajam od 715 milijuna dolara za proizvodnju i prodaju medicinske opreme popuit maski i termometara. Xiaomi je ovu vijest odbio komentirati.

Izvor: VIDI.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next