Biz Tech web portal powered by vidi logo2

VIDI br. 286: Project X mikroračunalo za hi-tech startupe Istaknuto

VIDI br. 286: Project X mikroračunalo za hi-tech startupe

Početak 2020. godine obilježava novi broj časopisa VIDI br 286 koji možete pronaći na svim kioscima u zemlji.

U novom broju donosimo vam obilje zanimljivih tema, testova i priča, no prije svega se moramo pohvaliti lansiranjem VIDI Project X mikroračunala, koje pokreće moćni ESP32 procesor i između ostaloga dolazi s obiljem senzora, 2,8-inčnim TFT LCD zaslonom i mnoštvom pinova za spajanje dodatnih senzora, što mu daje mnogobrojne mogućnosti primjene, od edukacije i gaminga, pa sve do razvoja projekata za mlade hi-tech startup tvrtke, ali i ozbiljan embedded development.

Naslovnica 286 6

Ono posebno zanimljivo je u tome što svi čitatelji časopisa VIDI imaju priliku dobiti VIDI Project X mikroračunalo u sklopu posebne VIDI X pretplate. Drugim riječima, VIDI je time postao prvi i (koliko znamo) jedini časopis koji dolazi s vlastitim mikroračunalom.

Obzirom da smo VIDI Project X dali na testiranje stručnjacima iz najuspješnijih hrvatskih tech tvrtki poput Rimac Automobila i Gideon Brothersa te glavnom tajniku Hrvatskog robotičkog saveza, vjerojatno će vam biti zanimljivo pročitati što oni misle o našem dvojezgrenom razvojnom mikroračunalu.

 VIDI 286 VIDI Project X

U novom broju možete pronaći i veliki usporedni test elitnih AiO (sve-u-jedan) vodenih hlađenja koja smo testirali na overclockiranom AMD Ryzen 7 3800X procesoru i MSI-evoj MEG x570Godlike matičnoj ploči.

Još jedna velika tema novog broja je pregled najboljeg hardvera 2019. godine u kojem ćete vidjeti 80 najboljih hardvera koji su prošli kroz ruke Vidilabovaca i zaslužili nagrade VIDI preporuka, Grand Prix, Best Buy i Preporuka urednika.

VIDI 286 Top Tech 2019

Vjerujemo da će vam biti zanimljiv i naš test ponajboljih gaming monitora na tržištu uz koje donosimo i pregled brojnih novih tehnologija koje mijenjaju svijet gaming ekrana. 

U Vidilabu smo također odlučili testirati isplati li se staro računalo nadograditi novom grafičkom karticom i može li ga se time pretvoriti u moćno "gaming čudovište". 

Uz temu o VIDI Project X mikroračunalu donosimo i prvu radionicu u kojoj vam pokazujemo kako na njega instalirati Arduino IDE podršku kako bismo ga koristili za kompiliranje koda za ESP32 procesor. 

Među pojedinačnim hardverskim testovima ovog broja izdvajamo recenziju Samsung Galaxy Fold telefona. Skupocjeni i snažni uređaj s preklopnim ekranom nikoga u Vidilabu nije ostavio ravnodušnim.

 VIDI 286 Samsung Galaxy Fold 3

Tu je i test ultrasnažnog AMD Ryzen 9 3950X procesora koji dolazi s čak 16 fizičkih jezgri i koji je postao neprikosnoveni gospodar CPU arene.

Za one koji od pametnog telefona prvenstveno traže robusnost ispred performansi, donosimo recenziju izdržljivog CAT S52 uređaja koji je jedan od najljepših u klasi "oklopljenih smartfonova" koje smo imali prilike vidjeti/probati. 

Što se softverskih tema tiče, u novom ćete Vidiju pronaći drugi dio programerske teme o PyTorchu, Facebookovom alatu za AI u kojoj ćete vidjeti njegovu primjenu u obradi prirodnog jezika.

U časopisu ćete pronaći i veliku reportažu s VIDI e-novation Awardsa, svečane dodjele nagrada na kojoj smo za najbolje hrvatske tech inovacije uručili Zlatna, Srebrna i Brončana Teslina jaja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next